×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/sig/zupankosarkasice
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sig/zupankosarkasice
Lipanj 02, 2015 3335

Započeo projekt "Brnistra" Knjižnice Vodice i Dječjeg vrtića Tamaris: Rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sunčano jutro 2. lipnja bilo je predivno za novi početak – službeni početak projekta „Brnistra: rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji" koji će Gradska knjižnica Vodice provoditi u suradnji s DV Tamaris.

Danas u 10 sati upriličeno je službeno potpisivanje sporazuma između Gradske knjižnice Vodice i Udruge MI. Ovaj je projekt potpisivanjem postao dio osnovnog programa Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Udruge MI, Split: „ZA BOLJI POČETAK – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za unaprjeđenje usluga potpore ranom razvoju djece."

IMG_5810_Custom.JPG

Ovim projektom se za djecu s jezičnim teškoćama želi, kroz dostupnost informacija iz knjižne građe te pozivajući stručnjake iz navedenih područja, osigurati pomoć u savladavanju jezika, govora i komunikacije, kao i podizanje svijesti o ekologiji, održivom razvoju i očuvanju autohtonih biljaka.

Projekt ima nekoliko konkretnih ciljeva:
• omogućiti nesmetani razvoj govora, jezika i komunikacije,
• omogućiti ispravan stav prema prirodi,
• razviti predvještine čitanja i pisanja,
• razviti ljubav prema čitanju
• stvaranje čitalačkih navika i
• omogućiti daljnje provođenje projekta potičući sudionike na preuzimanje aktivne uloge u njegovo daljnjem provođenju i organizaciji.

„Ako želite shvatiti kako se osjeća dijete sa posebnim jezičnim teškoćama zamislite da ste prisiljeni pričati strani jezik u kojem se ne snalazite, znate što želite reći ali ne možete. Izgledate socijalno nesposobni. Niste glupi, ali ljudi bi pomislili da jeste.'' (Mabel L. Rice)

Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Lipanj 2015 12:04
djelomob1.jpg