Lipanj 13, 2015 4513

Josip Zanze novi ravnatelj NP Kornati?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, trebao bi idućeg tjedna imenovati novog ravnatelja Nacionalnog parka Kornati, nakon što je ta fotelja ispražnjena još krajem ožujka ove godine kada je bivši ravnatelj Robert Bobinac podnio ostavku.

Kako ŠibenikIn neslužbeno doznaje, za radno mjesto ravnatelja Kornata zainteresirana su tri kandidata, Josip Zanze, Mirko Goreta i Marko Turčinov, aktualni vršitelj dužnosti ravnatelja, i s njima su već obavljeni razgovori.

Županijski SDP naveliko lobira za Josipa Zanzu, njihovog čovjeka u Gradskom odboru te stranke u Vodicama, a zaposlenici Nacionalnog parka bi za novog ravnatelja Turčinova, dugogodišnjeg zaposlenika te ustanove.

Mirko Goreta trenutno radi u Jadranskoj banci, a šira javnost za njega je čula kad je prije desetak godina bio Vladin povjerenik za Grad Šibenik, u mandatu Ive Sanadera.

Izborom novog ravnatelja Nacionalnog parka Kornati, ta bi ustanova tako pred početak turističke sezone napokon dobila novog šefa. Podsjetimo, to je mjesto svojom ostavkom oslobodio Robert Bobinac koji ju je podnio zbog sukoba s načelnikom Općine Tisno Ivanom Klarinom, saborskim zastupnikom SDP-a.

- Ne želim se valjati u blatu niti pristati na politikanske igre. Život je jednostavan i nema ga potrebe komplicirati pa smo ministar i ja zajedno došli do zaključka da je najbolje da odem – kazao nam je tada Bobinac.

Izvor: ŠibenikIN

Poslijednja izmjena dana Subota, 13 Lipanj 2015 16:22
djelomob1.jpg