Lipanj 15, 2015 3494

Znatno lakši ulazak u more osobama s invaliditetom: Na rivi ispred hotela Kristina postavljen Aqualifter

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas će u rad biti pušten aqualifter na plaži ispred hotela Kristina. Naime, Grad Vodice je potaknut inicijativom Udruge HVIDR-a prošle godine pokrenuo projekt pod nazivom „Pristupačnost za sve - nabava i ugradnja Aqualiftera na gradskoj plaži Vodice", te se javio na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom kojeg je raspisalo Ministarstvo branitelja.

Tada je Gradu Vodice od strane Ministarstva odobreno 100 tisuća kuna za kupnju i ugradnju aqualiftera na gradskoj plaži u Vodicama, čija je ukupna nabava 145 tisuća kuna. U subotu su djelatnici tvrtke Elektromotori d.o.o. iz Slavonskog Broda montirali opremu i pustili je u probni rad.

Aqualifter je sigurno, jednostavno, praktično i automatizirano pomagalo za ulazak u vodu osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Rad Aqualiftera je potpuno automatiziran i prilagođen tako da korisniku osigurava jednostavan ulazak u vodu uz minimalan napor i maksimalnu sigurnost. Aqualifter također omogućava samostalni ulazak u vodu i izlazak iz vode osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Aqualifterom se može upravljati bežičnim daljinskim upravljanjem.

20150613_102011.jpg

Realizacijom ovog projekta želimo pokazati da invalidne osobe imaju mjesta u društvu, da nisu odbačeni od uže i šire zajednice u kojoj žive, jer isti brinu o njihovim potrebama, te će doprinijeti podizanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom, a posebno hrvatskih branitelja s invaliditetom.

Svi oni koji će trebati pomoć aqualiftera za olakšan ulazak u more moći će u Lime cocktail baru hotela Kristina dobiti daljinski upravljač.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Lipanj 2015 10:58
djelomob1.jpg