Lipanj 15, 2015 2958

Izabrani predstavnici Dječjeg gradskog vijeća, bira se dječji gradonačelnik

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prošli tjedan glasovanjem u OŠ Vodice i OŠ Čista Velika izabrani su predstvanici Gradskog vijeća Grada Vodica. Vijeće ukupno ima 7 članova i to dva iz OŠ Čista Velika: Anđela Zekonjić i Mate Škarić te pet iz OŠ Vodice a to su: Poljičak Marta, Lovrić Marija, Pervan Antonela, Maslać Karla i Španja Lucijan.

Konstituirajuća sjednica na kojoj će se izabrati Dječji Gradonačelnik/ica će se održati u srijedu 17. lipnja 2015. g. u 09:30 h u prostorima Gradske knjižnice Vodice , Obala Vladimira Nazora 4 .

Da posjetimo, Dječje gradsko vijeće Grada Vodica je institucionalni okvir za ostvarivanje prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Grada Vodica, koji se provodi uz sudjelovanje predstavnika svih osnovnih škola na području grada Vodica. Vijeće osigurava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka, kojima se podiže kvaliteta življenja u Gradu.

Dječje gradsko vijeće upoznaje gradsku vlast sa problemima i predlaže rješenja od interesa za djecu. Projekt Dječje gradsko vijeće Grada Vodica uključuje svu djecu od V-VII razreda osnovne škole.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Lipanj 2015 13:27
djelomob1.jpg