Rujan 07, 2015 2801 Ilustracija

Prošlog vikenda policija provela kontrolu zabrane noćnih izlazaka osobama mlađim od 16 godina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti povodom početka ove školske godine, a posebno zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika, koji kao takvi generiraju asocijalne i delinkventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama na našem području su u dane vikenda, odnosno 4./5./6. rujna provedene pojačane ciljane preventivno-represivne aktivnosti i to kroz kontrolu zabrane noćnih izlazaka osobama mlađim od 16 godina, zabrane usluživanja, odnosno dopuštanja konzumiranja alkoholnih pića, drugih pića ili napitaka koji sadržavaju alkohol u ugostiteljskim objektima osobama mlađim od 18 godina, zabrane davanja alkoholnih pića pijanoj osobi ili maloljetniku ispod 16 godina, zabrane prodaje duhanskih proizvoda osobama mlađim od 18 godina, zabrane upravljanja vozilom mladog vozača ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola.

Tijekom ove pojačane akcije u vrijeme zabrane noćnih izlazaka osobama mlađim od 16 godina, odnosno u vremenu od 23 do 5 sati na našem području je zatečeno 18 maloljetnih osoba bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Od ukupnog broja zatečenih maloljetnika njih 7 je zatečeno na području Šibenika, 8 na području Drniša i 3 na području Knina.

Osim toga u vrijeme ove akcije na području Drniša su zabilježena i dva prekršaja po zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, utvrđeno je da je su u tamošnjim ugostiteljskim objektima osobama mlađim od 18 godina usluživane, odnosno dopuštano im je konzumiranje alkoholnih pića, drugih pića i/ili napitaka koji sadržavaju alkohol.

U sklopu ove aktivnosti radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području problematike vezanih za delinkventna i rizična ponašanja mladih i slijedećeg vikenda, odnosno u dane 11./12./13. rujna na našem području također provoditi ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Napominjemo da i naši dosadašnji pokazatelji upućuju na nužnost ovakvih preventivno-represivnih akcija jer od početka ove godine na našem području u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelje ili druge odrasle osobe u koju imaju povjerenja su ukupno zatečene 82 maloljetne osobe, od kojih 22 na području Šibenika, 40 na području Vodica, 4 na području Drniša i 16 na području Knina, dok su na području Šibenika i Knina u tom vremenu zabilježena i po 2 prekršaja iz zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. - poručuju iz policije ŠK

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Rujan 2015 15:30
djelomob1.jpg