Rujan 11, 2015 3176 Ilustracija - Šibenik meteo

Prognoza Zorana Vakule

Idućih deset dana ponovno ćemo uživati u ljetnim temperaturama.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Idućih deset dana ponovno ćemo uživati u ljetnim temperaturama. Vrijeme više neće biti promjenjivo, a ponegdje će biti i vruće. Prognoza je to Zorana Vakule koji ističe kako će temperature za ovo vrijeme godine opet biti iznadprosječne.

 

Od nedjelje do kraja sljedećeg tjedna, diljem će Hrvatske biti iznadprosječno toplo, uz najčešću najvišu temperaturu zraka oko 25°C, pa i višu, a ponegdje će jamačno biti i vruće. Tvrdi to HRT-ov meteorolog Zoran Vakula dodajući kako bi takvo vrijeme moglo potrajati i duže od tjedan dana.

Ipak vrućina s početka mjeseca neće se ponoviti, kao ni promjenjiva situacija koju smo imali proteklih dana. Prema Vakulinim riječima, tako se ostvaruju dugoročne prognoze koje su predviđale da će rujan biti iznadprosječno topao.

"Ne smije se isključiti ni mogućnost pojave novog temperaturnog rekorda na pojedine dane na nekim meteorološkim postajama, ali i bez njega srednja temperatura zraka sljedećeg desetodnevlja, gotovo će posvuda biti među najvišim ikada zabilježenim u istim razdobljima u dosadašnjoj povijesti mjerenja", ustvrdio je za HRT Vakula.

Dodajmo svemu da je i more još uvijek relativno toplo, osobito u Dalmaciji, gdje je njegova temperatura uglavnom između 23 i 25°C. Na sjevernom ga je dijelu bura više ohladila pa je ponegdje i oko 21°C.

HRT/Danas.hr/Šibenik meteo

djelomob1.jpg