Rujan 15, 2015 3678

Predsjednik Mladeži HDZ-a ŠK županije odazvao se jutros pozivu policije na obavijesni razgovor u PP Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na poziv je pozvan zbog neprijavljenog skupa članova MHDZ-a koji se održao u Tisnom prošle subote dok je tamo boravio predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović

Kako se navodi u priopćenju MHDZ-a koje je jučer iz Zagreba poslano medijima, u subotu 12. rujna, Mladež Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije okupila se u Tisnom kako bi premijera Milanovića podsjetili na njegove brojne „gospodarske uspjehe".

Pritom je na transparentu bilo navedeno sljedeće: „U protekle 4 godine mandata Milanović je zadužio Republiku Hrvatsku za 100.000.000.000kn, 100.000 ljudi je uslijed nepovoljne gospodarske situacije iselilo, izgubljeno je preko 100.000 radnih mjesta te je životni standard građana Republike Hrvatske pao za 10%." Tom su prilikom legitimirani članovi MHDZ-a od strane hrvatske policije.

Taj pokušaj zastrašivanja mirnog i dostojanstvenog prosvjeda Mladeži HDZ-a napad je na slobodu govora i izražavanja mišljenja te pokušaj da se sakrije istina o stvarnim rezultatima ove Vlade.
Prostačka provokacija ministra Ostojića, koji je poput kakvog stadionskog huligana želio podijeliti banane prosvjednicima, flagrantni je primjer govora mržnje. U svakoj demokratskoj državi ministar bi nakon ovakvog ispada morao podnijeti ostavku, no ne i u Hrvatskoj - u kojoj je čitavi represivni aparat stavljen u partijsku službu i pretvoren u partijsku policiju. Umjesto što vrijeđa i progoni političke protivnike, ministru Ostojiću bilo bi bolje da se primi posla za koji ga plaćaju svi porezni obveznici te, primjerice, nakon gotovo 100 dana napokon otkrije provokatore koji su iscrtali svastiku na Poljudu. Ministar je ili nesposoban ili ne želi da se otkrije istina - sami procijenite o čemu se radi.

No umjesto da policija odmah podigne kaznenu prijavu protiv ministra Ostojića zbog širenja mržnje i huliganskog izgreda pred desetinama svjedoka, ona na obavijesni razgovor poziva predsjednika šibensko-kninske županijske Mladeži HDZ-a Gordana Fržopa jer je iznio istinu o katastrofalnim gospodarskim učincima SDP-ove vlade. - navodi se u priopćenju MHDZ-a

Partijska represija neće zastrašiti Mladež HDZ-a - nastavit ćemo iznositi istinu, istinu koja je toliko bolna za aktualnu vlast zaključili su mladi HDZ-a u svom priopćenju

Na kraju spomenimo da prema pisanju portala ŠibenikIN protiv organizatora ide prekršajna prijava jer je Gordan Dado Fržop osobno, i u svom priopćenju, naglasio da je on organizirao neprijavljeni skup. Da se radi o bilo kojoj stranci ili opciji koja ne prijavi skup, dužni smo postupati prema zakonu u smislu sankcioniranja skupa – kazao je Kostanić te dodao da tvrdnje HDZ-ovaca kako iza svega stoji ministar Ranko Ostojić ne drže vodu. Također, Kostanić ističe kako je Zakon o javnom okupljanju prilično jasan: s 5 do 20 tisuća kuna kaznit će se onaj koji organizira mirno okupljanje ili javni prosvjed bez prijave kada je prijavljivanje obvezno.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Rujan 2015 13:36
djelomob1.jpg