Rujan 18, 2015 3314 Šibenik meteo Šibenik Meteo

Bolja kontrola neba uz Flightradar24 sustav koji je postavljen na vodičkom hotelu Olympia

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Najpoznatija svjetska aplikacija za kontrolu i praćenje zračnog prometa od jučer je prisutna i u našoj županiji. Rezultat je to suradnje Udruge Šibenik Meteo i Flightradar24 kojom je ova poznata švedska aplikacija donirala opremu koja je jučer instalirana na vodičkom hotelu Olympia gdje se nalazi jedan dio sustava udruge Šibenik meteo

FL24 osnovan je 2007 godine i do danas je ovim sustavom pokriveno 99% Europe, 35% SAD, te manji dio ostatka svijeta. Ova internet aplikacija uglavnom u realnom vremenu prikazuje avionske letove i informacije kao što su polazna i odredišna zračna luka, tip aviona i kompanija, visinu leta itd... U SAD podaci primljeni sa ADS-B uređaja na aplikaciji se odlukom Federal Aviation Administration (FAA) prikazuju sa 5 minuta zakašnjenja.

Aplikacija je svoju globalnu popularnost postigla 2010 godine za vrijeme erupcije islandskog vulkana Eyjafjallajökull kada su je koristili mnogi mediji, a s ovom aplikacijom su zabilježeni i mnogi nažalost tragični događaji u zračnom prometu kao što su padovi i nestanci aviona.

Dodajmo da je Šibenik Meteo 2012 godine realizirao sa aplikacijom Marine Traffic sličan projekt postavljanja obalne radijske AIS postaje u svrhu praćenja pomorskog prometa. Nedavno je ova postaja ušla u odabir najkvalitetnijih obalnih postaja unutar ovog sustava sa 100% odrađenih sati u prikupljanju informacija sa brodova i dodjeljen joj je status Vice admiral.

Stanje zračnog prometa nad nama možete pogledati klikom ovdje.

Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Rujan 2015 13:23
djelomob1.jpg