Rujan 22, 2015 5893

U hotelu Olympia

Otvoren Međunarodni znanstveni skup "Faust Vrančić i njegovo doba"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U povodu 400. obljetnice objavljivanja Najnovijh strojeva / Machinae novae, danas je u hotelu Olympia otvoren Međunarodni znanstveni skup Faust Vrančić i njegovo doba.

- Cilj ovog okupljanja je održati jedan međunarodni znanstveni skup na kojem će domaći i strani stručnjaci dati priloge boljem poznavanju Vrančićevog rada i njegovog života u Šibeniku u tom dobu. Doprinosi će biti iz raznih apekata, iz prirodnih znanosti, muzikoloških, jezičnih, filozofskih, teoloških a govoriti će se i o Vrančićevoj etici. Iako je Machinae novae jedno od njegovih najpoznatijih djela, Vrančić je bio puno kompleksniji i želimo ga predočiti u cjelini – kazala je za portal Infovodice dr. sc. Marijana Borić iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

IMG_3651.JPG

Spomenimo da će se skup održavati dva dana, 22. i 23. rujna 2015. godine u Vodicama i Šibeniku. Drugi dan skupa održati će se 23. rujna u Gradskoj knjižnici ''Juraj Šižgorić'' u Šibeniku s početkom u 10 sati.

Memorijalni centar ''Faust Vrančić'' u Prvić Luci organizator je Međunarodnog znanstvenog skupa a suorganizator skupa je Grad Vodice. Održavanje skupa su potpomogli Šibenska biskupija, Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i Gradska knjižnica ''Jurja Šižgorića'' u Šibeniku.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Rujan 2015 10:05
djelomob1.jpg