Rujan 29, 2015 3869 Ilustracija / Plava plaža / Arhiva Infovodice

Odgovor tvrtke Leć na vijećničko pitanje gospodina Krešimira Boršića

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ponukano pitanjem vijećnika Gradskog vijeća Grada Vodica gospodina Krešimira Boršića, postavljenog na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica, Komunalno društvo Leć osjeća se dužno upoznati, gradske vijećnike, ali i širu javnost, o načinu pražnjenja košara i odvoza otpada na Plavoj plaži u Vodicama.

Pometanje plaže te pražnjenje košara na plaži na predjelu od Hotela Kristina do Ville Marijane, obaveze su tvrtke Leć temeljem sklopljenog ugovora između tvrtke Leć i Turističke zajednice grada Vodica. Ovim je ugovorom definirano da s spomenute usluge obavljaju od 01. travnja do 31. prosinca 2015. godine, a radovi se odnose na zimsko i ljetno pometanje plaže, pražnjenje košara i čišćenje motornom čistilicom.

Tvrdnja gospodina Boršića da se košare za otpatke na plaži ne prazne, nije istinita, jer se iste prazne svakodnevno u jutarnjim satima od 4.00 do 9.00 sati, dok se u punoj turističkoj sezoni od 28. srpnja do 1. rujna prazne još i dodatno u poslijepodnevnim satima od 18.00 do 20.00 sati kada se otpad iz košara sakuplja električnim vozilom.

Na predjelu plaže od Hotela Kristina do Ville Marijane, preko ljeta je postavljeno 35 koševa za otpatke volumena 120 litara od kojih se najveći broj nalazi upravo na Plavoj plaži.

Nakon 15. rujna broj košara se postepeno smanjuje prema potrebama plaže. Iako je danas, 29. rujan i na plaži više nema kupača, plaža se svejedno pometa svaki dan, uključujući i nedjeljom od 5.00 do 08.00 sati te su za potrebe šetača na Plavoj plaži ostavljena dva koša za otpatke.

Problem pretrpanih košara u popodnevnim satima prije njihovog pražnjenja u 18.00 sati leži u sve većem broju raznih objekata na privatnom zemljištu uz šetnicu plaže čiji se broj svake godine povećava. Većina tih objekata ne posjeduje vlastite posude za otpad već se koriste košarama namijenjenim kupačima.

Što se tiče rada toaleta na plaži, oni nisu u nadležnosti tvrtke Leć.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 29 Rujan 2015 12:56
djelomob1.jpg