Listopad 14, 2015 3077 Ilustracija

Oprez vozači, policija će provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Radi zaustavljanja nepovoljnog trenda stanja sigurnosti u cestovnom prometu, a posebno s ciljem smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća čiji je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina sutra, 15. listopada na području cijele Policijske uprave će se provoditi ciljana akcija usmjerena na ovu vrstu prekršaja u prometu.

U prilog gornjem bitno je napomenuti da je tijekom prvih devet mjeseci ove godine na našem području ukupno zabilježeno 226 prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina ili 26% od ukupnog broja prometnih nesreća. Od ukupnog broja ovih prometnih nesreća njih najviše, odnosno 135 prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, 82 prometne nesreće s materijalnom štetom 82 i 9 prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama. U tim prometnim nesrećama, uslijed nepropisne i neprilagođene brzine, stradalo je 205 osoba, od kojih je 13 osoba smrtno stradalo, 64 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a 128 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Policija upozorava sve, a posebno mlade vozače da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i tako znatno smanje vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja.

Tags
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Listopad 2015 14:42
djelomob1.jpg