Listopad 16, 2015 3417

Ivan Klarin predsjednik ŽO SDP-a

S obzirom na katastrofalnu štetu, smatrali bi logičnim da je ŠK župan Goran Pauk proglasio stanje elementarne nepogode

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od vremenskih nepogoda koje su uzrokovale ogromnu materijalnu štetu građanima, a i poduzetnicima, na području Šibensko-kninske županije prošlo je već nekoliko dana. Šteta se sanira, uvodi se red, no određene institucije ignoriraju situaciju.

- S obzirom na navedenu katastrofalnu štetu, smatrali bi logičnim da je Šibensko-kninski župan Goran Pauk proglasio stanje elementarne nepogode već sljedeće jutro te zatražio nadoknadu štete. - priopćio je u svom pismu poslanom medijima Ivan Klarin, Predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije

Nema drugog modela po kojoj bi se pomoglo građankama i građanima te svima koji su pretrpjeli štetu, bilo na obiteljskim kućama, poslovnim prostorima, poljoprivrednim površinama ili na javnoj komunalnoj infrastrukturi.

Nažalost, ponovno se pokazalo da, unatoč zahtjevima jedinica lokalne samouprave da se u županiji proglasi stanje elementarne nepogode – isključivo iz razloga nadoknade štete, Šibensko-kninski župan zajedno sa svom administracijom inferiorno pristupa svakoj, pa tako i ovoj tragičnoj situaciji.

Brojna vodstva županija u Hrvatskoj proglašavaju elementarne nepogode već nekoliko sati nakon sličnih situacija, no vidimo da se naš župan nikako ne snalazi u izvanrednim situacijama, što je već i pokazao.

Zbog nesposobnosti šibensko-kninskog župana Gorana Pauka žitelji Šibensko-kninske županije koji su pretrpjeli štetu ovako će ostati bez naknade koja im po Zakonu pripada. -stoji u priopćenju županijskog SDP-a

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Listopad 2015 13:54
djelomob1.jpg