Listopad 30, 2015 3085 Hrvoslav Pavić

Čestitka na 71. obljetnici oslobađenja Vodica od Fašizma

Antifašistički pokret iako vođen od komunista nije bio samo komunistički, on je bio svenarodni

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Uz čestitku građanima Šibensko kninske županije na 71. obljetnici oslobađanja od Fašizma u II. sv. ratu, ponavljam riječi bivšeg predsjednika Ive Josipovića da „Bez antifašizma Europa nije Europa, a Hrvatska, bez njega, ne bi bila Hrvatska" – kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Vodica Josip Zanze

- Antifašizam je u temeljima nove hrvatske države, to je zapisano u hrvatskom Ustavu u čijim su izvorišnim osnovama nabrojane povijesne činjenice na kojima počiva pravo hrvatskog naroda na punu državnu suverenost.

A što je to Antifašizam danas, pa to je svakako želja: za još većom demokracijom, još višom zaštitom ljudskih prava i sveopćim prosperitetom svih građana R. Hrvatske.
Zato su oni koji ne mogu promijeniti povijest, mislili da mogu promijeniti našu današnju stvarnost, pa su zbog toga nastojali i nastoje i dalje promijeniti naše današnje dosegnute demokratske vrijednosti, izvikivanjima i skandiranjima "Za dom spremni" ili "Ubi, ubi srbina", čega smo svjedoci ove tri godine od kada je na vlasti vlada lijevog centra, na čelu sa Zoranom Milanovićem. - kazao je Josip Zanze na konferenciji za medije

- Danas, oni govore čak da su Antifašisti, a na našu nažalost oni su za žice i ograde na granicama, oni su za raznorazne Orbaniste i slične.
Zato ovi Parlamentarni izbori postaju izbori vjerodostojnosti oko provođenja stavova i karaktera postojanja stranaka i njihovih ciljeva. Nažalost neke ne zanima vođenje zemlje već dobivanje od napaćene zemlje Hrvatske još jednom plijena za sebe i svoje poslušnika.

- Umjesto govora mržnje i neofašističkih ispada koji postoje u javnom prostoru, potreban je danas više nego li ikada govor razuma. I u Hrvatskoj veličanje ustaštva i NDH, makar i u sporadičnim primjerima, mora naići na osudu politike, medija, civilnih udruga i građana, ali mora se čuti i glas prosvjetara opet sve do Svečilišta i Akademije.

- Na kraju zaključujemo ono što i nije moguće zanijekati, Antifašistički pokret iako vođen od komunista nije bio samo komunistički, on je bio svenarodni, jer je samo takav i mogao mobilizirati ljude da se odupru moćnijoj, organiziranijoj i opremljenijoj vojnoj sili. - istaknuo je Josip Zanze te pozivao sugrađane iz grada Vodica i sve građane ŠKZ kojima je na srcu Antifašistička borba Hrvatskog naroda da dođu u Vodice 01. 11. u 10. sati na polaganje vijenaca ANTIFAŠISTIMA VODICA, na spomenik kod ex OŠ .

Cijeli dokument sa tiskovne konferencije možete preuzeti OVDJE

Foto: Hrvoslav Pavić

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Listopad 2015 12:49
djelomob1.jpg