×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 04, 2015 2905

Vodički CMC festival dobitnik je prestižne EFFE etikete čime se pridružio prestižnom europskom festivalskom društvu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

'Izuzetna nam je čast što smo dobitnik EFFE etikete jer smo s time postali član jedne velike obitelji festivala. Prednosti toga su u organizacijskom smislu i međusobnom povezivanju s ostalim festivalima, ali i u promocijskom smislu prema Europi', rekao je Mario Kovač, direktor CMC festivala.

Predstavljena je i web platforma www.effe.eu, na kojoj se nalaze svi festivali dobitnici EFFE etikete, a koja služi zbližavanju festivala i festivalskih djelatnika, medija koji prate festivalska događanja, te približavanju festivala publici. Platforma je globalna, a uključeni festivali sami mogu upravljati sadržajem svojih stranica unutar weba. Cilj projekta EFFE upravo je umrežavanje festivala, te pružanje mogućnosti za stvaranjem novog kulturnog sadržaja koji prelazi nacionalne i žanrovske granice.

EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, naziv je programa Europske Asocijacije Festivala (EFA), i čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Studeni 2015 09:21
djelomob1.jpg