×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 16, 2015 3805

Održani deveti Dani kulturne baštine Hrvata BiH

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U vodičkom hotelu Olympia 14. i 15. studenog održani su deveti po redu Dani kulturne baštine zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibenko-kninske županije s ciljem obogaćivanja kulturnog života županije i povezivanja Hrvatskog naroda.

Sve je započelo tradicionalnim Sajmom tradicije, kulture i umjetnosti kraja iz kojeg dolaze bosanski Hrvati doseljeni na šibensko-kninsko područje. Sajam je popračen izložbom slika Franje Romića.
Nakon sajma uslijedila je svečana večera uz prigodan program u kojem su nastupili najbolji Hrvatski tamburaši, KPD Matija Gubec iz Fojnice BiH i HKD Napredak iz Knina Dramska sekcija.

Obilježavanje Dana kulturne baštine zajednice BIH nastavljeno je u subotu 15. studenog svetom misom u Srimi koju je predvodio fra Miro Relota iz samostana sv. Duha iz Fojnice uz pjevanje KPD Matija Gubec također iz Fojnice.
U popodnevnim satima na ŠRK Račice održana je prijateljska utakmica ekipa veterana NK OMIŠ i NK VODICE potpomognuti članovima ZHB i HŠKŽ uz druženje.Ovom utakmicom završili su deveti po redu Dani kulturne baštine Hrvata BiH .

Na kraju treba naglasiti da su ovogodišnji Dani kulturne baštine Hrvata BIH posvećeni pokojnom Marku Raiću, prvom predsjedniku i jednom je od osnivača Zajednice Hrvata BiH-a Šibensko-kninske županije kojemu je posthumno dodjeljen grb i plaketa zajednice koje je u njegovo ime primio sin Mario Raič.

Foto galerija:

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Studeni 2015 13:44
djelomob1.jpg