Prosinac 12, 2015 4417

Dalmatinsko srce jače je i od svakog čelika

U Vodicama održana velika proslava 71. obljetnice oslobođenja Dalmacije od fašizma

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U Vodicama je danas održana velika proslava 71. obljetnice oslobođenja Dalmacije od fašizma i 72. obljetnica formiranja 8. korpusa NOVJ.

Proslavi je prisustvovalo preko 250 uzvanika iz cijele Dalmacije. Među uzvanicima su Predsjednik SABA Republike Hrvatske, Predsjednici dalmatinskih ZUABA, Predsjednici gradskih i općinskih UABA, predstavnici HRM, te odazvani čelnici JLS iz naše Županije i Dalmacije.

Program je započeo u 12 sati kada su položeni vijenci na spomenik palim borcima NOB-a na rivi, a nakon toga na spomenik palim braniteljima Domovinskog rata.

Svečana sjednica uz prigodni program održala se u Hotelu Olympia.

- U drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu Dalmacija je znala izabrati pravi put braneći svoju dalmatinsku i hrvatsku rodnu grudu. Žitelji Šibenika, Vodica i cijele naše Šibensko kninske županije također su u borbama za slobodu odigrale značajnu ulogu.

Danas se sjećamo onih koji nisu više sa nama i slavimo pobjedu u II sv. ratu kojem su udareni temelji pobjede Domovinskog rata. Mladost Dalmacije nikad se nije povukla pred neprijateljem bez obzira na njihovu snagu i premoć a Dalmatinsko srce jače je i od svakog čelika - naglašeno je u uvodnom govoru skupa koji se održao u hotelu Olympia

 

Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Prosinac 2015 14:55
djelomob1.jpg