×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Prosinac 15, 2015 3649

U sklopu programa poticanja inkluzije u ŠK županiji

UNICEF vrtićima u Šibensko kninskoj županiji donirao didaktičke igračke i opremu vrijednu 143 tisuće kuna

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić danas je u gradskoj knjižnici Vodice predstavila donaciju didaktičke opreme i igračaka vodičkom vrtiću „Tamaris". Vrtić Tamaris jedan od 17 dječjih vrtića iz Šibensko-kninske, Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije koji su sudjelovali u programu „Korak prema inkluziji".

Program uz edukaciju osoblja vrtića i drugih stručnjaka predškolskog odgoja, uključuje i donaciju didaktičke opreme i igračaka vrijednu ukupno 415.000 kuna.

Program su pokrenuli UNICEF i Pučko otvoreno učilište "Korak po korak" kako bi osigurali jednak pristup ranom obrazovanju u djetinjstvu svoj djeci, osobito djeci s teškoćama u razvoju te djeci koja žive u izoliranim mjestima i siromaštvu.

Budući da je za inkluziju u dječjim vrtićima ključna stručna podrška, veliki dio programa bio je usmjeren na stručno usavršavanje djelatnika dječjih vrtića.

„Iako sva djeca imaju jednaka prava na predškolski odgoj, nekoj djeci to je pravo uskraćeno. Zbog toga ona nemaju jednake šanse za ostvarenje svojih punih potencijala. Stoga UNICEF i POU Korak po Korak pomažu vrtićima da ojačaju svoje kapacitete i olakšaju najranjivijoj djeci integraciju u program predškolskog obrazovanja", rekla je UNICEF-ova ambasadorica Maja Vučić. Dodala je kako će svim vrtićima uključenima u program nakon provedene edukacije i donacije biti pružena daljnja stručna podrška u provedbi programa i u suradnji s obiteljima.

U programu „Korak prema inkluziji" u Šibensko - kninskoj županiji sudjelovalo je šest vrtića kojima je donirana oprema i igračke u vrijednosti 143.000 kuna.

- Grad Vodice zna da su djeca naša budućnost i da moramo svaku godinu izdavajati sve više za svu djecu. U 2015. godini za djecu od onih onih najmlađih do onih nešto starijih Grad Vodice izdvojio je preko 9 milijuna kuna što je preko 20 % gradskog proračuna te smo jedan od gradova na samom vrhu ljestvice po izdvajanju po djetetu  - kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev te naglašava kako je Grad svjestan da to nije dooljno te da trebamo izdavajati i više i bolje

Na tu izjavu se nadovezala UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić i naglasila kako bi bilo lijepo kad bi svi gradonačelnici u Hrvatskoj vodili brigu o djeci kao što to radi Grad Vodice

Spomenimo kako je ovo treći projekt kojeg Grad Vodice odnosno gradske ustanove provode u suradnji s UNICEF-om.

Pored programa "Korak prema inkluziji" već neko vrijeme DV Tamaris provodi program Rastimo zajedno a Gradska knjižnjica Vodice zajedno sa DV Tamarisom i provodi program Brnistra: rano prepoznavanje govorno - jezičnih poteškoća

Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Prosinac 2015 12:06
djelomob1.jpg