×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934

19 Pro 2015
  3708

Svečanom sjednicom TZ Vodice obilježeno 60. godina turizma u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Subota, 19 Prosinac 2015 23:22

U sklopu obilježavanja 60 godina turizma u Vodicama danas je u Kulturnom centru održana svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Vodica. Na samom početku sve prisutne je pozdravila gradonačelnica Branka Juričev Marinčev ujedno i predsjednica Turističke zajednice grada Vodice koja je čestitala svim nagrađenima koji su tokom ovih godina doprinijeli razvoju Vodica u turizmu i zaželjela da svi zajedničkim radom nastavimo i dalje te vratimo Vodice na sam vrh ljestvice najboljih i najprepoznatljivih u Hrvatskoj.

 Nakon toga predstavljena je strategija turističkog razvoja grada Vodica do 2025. godine koju je predstavio gospodin Mili Razović i time je završio prvi dio svečane sjednice.

Uslijedio je najsvečaniji dio sjednice, dodjela priznanja i zahvalnica za doprinos turizmu grada Vodica koja su nagrađenima uručili gradonačelnica Branka Juričev Martinčev i direktorica Turističke zajednice grada Vodice Anita Franin-Pečarica.

miler2.jpg

Za najboljeg iznajmljivača priznanje je dobila gospođa Milka Vučak koja već već dugi niz godina ugošćuje turiste u svom domu. Mnogi od njih iz godine u godinu se vraćaju, zbog njene ljubaznosti i prave domaćinske atmosfere. Svakom gostu pristupa kao prijatelju i trudi se ispuniti njihove želje. Stoga nije ni čudo što kuća gđe. Vučak ostvaruje gotovo 75 dana popunjenosti. Gđa Vučak i njena obitelj pravi su primjer pružanja kvalitetnih usluga u domaćinstvu. U njezino ime priznaje je primio njezin sin Miler Vučak.

bačic2.jpg

  Za najboljeg kuhara priznanje je dobio gospodin Ante Bačić chef kuhinje hotela Olympia. Jelovnik svakog posebnog događanja kao i svakodnevni jelovnici namijenjeni hotelskim gostima kreacija su šefa kuhinje hotela Olympia: ona su jedinstvena, u skladu s prigodom i vrhunske kvalitete.

U anketama zadovoljstva gostiju kvaliteta i raznovrsnost gastro ponude hotela Olympia redovito su visoko ocijenjeni, a posebne želje gostiju šef kuhinje uvijek nastoji ispuniti. Gospodin Ante Bačić uvijek je nasmijan i srdačan, a njegovu stručnost i kreativnost gosti posebno cijene i hvale.

guste1.jpg

Priznanje za ugostitelja s najdužom tradicijom dobio je gospodin Gušte Juričev Barbin, jedan od prvih koji se upustio u samostalnu ugostiteljsku djelatnost. Svojom profesionalnošću, znanjem, srdačnošću, otvorenošću i predanim radom stvorio je prepoznatljiv turistički proizvod „Steak House by Gušte" koji objedinjuje gastronomiju, stari izgled Dalmatinske konobe i gostoljubivost domaćina. Gušte Juričev Barbin stvorio je jedinstveni ugostiteljski objekt u kojem se gosti ugodno osjećaju, uživaju u druženju s domaćinom i osobljem i u ukusnoj hrani.

iva1.jpg

 Gospođa Iva Vuco koja od 2006. g. radi u tvrtki Leć, na održavanju čistoće Plave plaže u Vodicama, dobila je priznanje za najboljeg komunalnog djelatnika. U ljetnim mjesecima, dva puta dnevno ustrajno vodi brigu da plaža bude na nivou koji zadovoljava i kriterije Plave zastave. Unatoč činjenici da ovaj posao u široj javnosti nije ni izbliza dovoljno cijenjen, ona mu pristupa s ljubavlju i strpljenjem, a posebno ljeti ulaže velike napore kako bi plažu održala urednom. Svojim radom gđa. Vuco uvelike doprinosi da se naši gosti osjećaju ugodno i da Vodice budu uredne i čiste.

kartelo1.jpg

Za najboljeg konobara priznanje je posthumno dodijeljeno Žarku Kartelu. Cijeli svoj radni vijek Žarko je radio u ugostiteljstvu, počevši u Vodičanki davne 1972. godine, a zadnjih 18 godina kao šef sale u hotelu Punta. Svojim radom i pristupom doprinosio je stvaranju ugodne i prijateljske atmosfere u hotelu, što su gosti prepoznali i pamtili ga po imenu. Bio je omiljen među svojim kolegama, a mladima veliki uzor i učitelj. Žarko Kartelo preminuo je u srpnju ove godine, a priznanje je primila njegova supruga.

Nakon što su podijeljena priznanja uslijedila je podjela zahvalnica za doprinos u turizmu grada Vodica i to predsjednicima Turističke zajednice grada Vodica i predsjednicima Turističkog društava.

birin1.jpg

Zahvalnica je dodjeljena gospodinu Stanko Birin koji je u u razdoblju 2006 - 2010 godine bio predsjednik Turističke zajednice grada Vodica. Za njegova mandata Turistička zajednica grada Vodica po prvi put dobiva reprezentativni Turističko informativni centar, dobitnik je nagrade Plavi cvijet za najdjelatnika godine, zaslužan je za dobivanje Plave zastave koje nose naše dvije plaže. Zaljubljenik u sport, u biciklizam i jedrenje, kao predsjednik BBK Orlov krug organizirao je brojne biciklističke utrke, inicijator MTB weekeeda kao popularizaciju cikloturizma. Njegov rad izravno je povezan s turizmom, jer je uređenost i ljepota turističkog mjesta jedan od osnovnih uvjeta prepoznatljivosti i odabira turističkog odredišta.

strikoman1.jpg

Zahvalnica je uručena i gospodinu Šimu Strikomanu. Poznati hrvatski akademski filmski snimatelj, u razdoblju 2002. do 2006. godine bio je predsjednik TZ grada Vodica. Veliki dio njegovog dosadašnjeg rada vezan je uz turizam Vodica prateći njegov razvoj okom kamere ili fotoaparata. Autor je brojnih prospekata, plakata, brošura i filmova. Pokretač je i idejni začetnik Vodičkog festivala žudija, zbirke fotografija kulturnog i etno naslijeđa pod nazivom Terra Croatica, te projekta Milenijska fotografija koji je započeo 2000. godine, fotografijom Vodičana na prijelazu milenija.

antemihic1.jpg

Zahvalnicu je dobio i gospodin Ante Mihić koji je u razdoblju u od 1994. do 2002. g obavljao dužnost predsjednika TZ grada Vodica. Dugogodišnji turistički i ugostiteljski djelatnik s dugom tradicijom u ugostiteljstvu nastavlja obiteljsku tradiciju od 1939. Ante Mihić za svojeg

dugogodišnjeg rada bio je i predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske Županije, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske i član Vijeća Hrvatske turističke zajednice.

slobodan1.jpg

Zahvalnica je uručena i gospodin Slobodanu Roca koji je u razdoblju 1978-1982 bio predsjednik turističkog društva. U turizmu je od samog početaka, točnije od 1964.g. Jedan je od 20- tak Vodičana koji su u prvoj grupi od strane tadašnje Vodičanke poslani na školovanje u Ljubljanu. Po povratku već s 24 godine postaje šef sale hotela Olympia, a nedugo zatim i voditelj svih ugostiteljskih objekata Vodičanke do svoje 50 - te godine kada odlučuje pokrenuti samostalni ugostiteljski posao. Bio je aktivni sudionik stvaranja Vodičkog kulturnog ljeta i dugogodišnji član Upravnog odbora Turističkog društva.

anteroca1.jpg

Zahvalnica je također dodijeljena i gospodinu Anti Roca. Ante Roca jedan je od prvih vizionara, čovjek koji je udario pečat razvoju hotelijerstva u Vodicama i time doprinio korjenitoj preobrazbi Vodica od malog poljoprivrednog mjesta u turistički prepoznatljivu destinaciju u Hrvatskoj. Kao mlad školovan čovjek vratio se iz Zagreba pun novih suvremenih ideja, koje su se u tadašnje vrijeme činile i nestvarne, međutim veliki dio se i ostvario. G. Ante Roca bio je generalni direktor HTP Vodičanke, član Upravnog odbora Turističkog društva i Predsjednik Turističkog društva u jednom mandatu.

pipic1.jpg

Jedan od dobitnika zahvalnice za doprinos turizmu grada Vodica je i gospodin Josip Juričev Martinčev koji je dužnost predsjednika Turističkog društva obnašao  jedanaest mandata. Jedan od veterana volontera turizma grada Vodica, uključen u turizam grada Vodica od samih početaka. Gotovo cijeli život sudjelovao je izravno u svim fazama razvoja grada. Volonterski je nadzirao sve akcije Turističkog društva od uređenja ulica i trgova, uređenja parkova, plaža, izgradnji riva. Od 1993. g. do 2005 g. bio je predsjednik općinskog odnosno gradskog vijeća grada Vodica i time sudjelovao u svim dijelovima društveno-političkog života Vodica. G. Josip Juričev Martinčev dobitnik je nagrade za životno djelo i brojnih priznanja i nagrada za unapređenje turizma , te nagradu za Najboljeg turističkog radnika 1980.g., njemu jedno od najvažnijih priznanja.

Na samom kraju svečane sjednice Skupštine Turističke zajednice grada Vodica sve skupa je još jednom pozdravila direktorica Turističke zajednice Vodice gospođa Anita Franin Pečarica te čestitala svim dobitnicima priznanja i zahvalnica kao i svim turističkim djelatnicima, te naglasila da vjeruje da ćemo znati i moći izvršiti sve ciljeve koju su postavljeni u strategiji Turističkog razvoja grada Vodicama do 2025. godine koja je u ovoj jubilarnoj 60-toj godini turzima u Vodicama donesena.

Foto galerija:

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close