×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Prosinac 23, 2015 2709

Održana završna konferencija Projekta REFUL – jačanje uloge civilnog sektora u rješavanju problema zajednice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas je održana završna konferencija Projekta REFUL – jačanje uloge civilnog sektora u rješavanju problema zajednice koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj i to u iznosu od 200.000,00 kuna. Nositelj projekta je Košarkaški klub invalida Vodice, a partner HVIDR-a Vodice, pa su konferenciju u njihovo ime vodili predsjednik udruge KKI Vodice i HVIDR-e Vodice Alan Bračanov te voditelj aktivnosti provedenih u sklopu projekta Slobodan Vulić.

 

IMG_7942_Custom.JPG

Projekt je pokrenut s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih udruga za provedbu aktivnosti i njihovo osposobljavanje da se lakše i efikasnije javljaju na raspisane natječaje europskih fondova.

Po završetku provedbe projekta, koja je trajala punih godinu dana, poboljšano je znanje članova udruga o upravljanju projektnim ciklusom Europskih fondova i znanje o načinima dobrog upravljanja udrugom, potaknut je razvoj inkluzivnog volonterizma te poboljšana vidljivost rada udruga i njihova međusobna suradnja. Tako se nakon provedenog projekta udvostručio broj korisnika i povećao broj sati volontera uključenih u aktivnosti udruga, pet članova udruge je osposobljeno za izradu i provedbu europskih projekata, deset je članova osposobljeno za aktivnosti rukovođenja i upravljanja udrugom, izvršena je procjena potreba udruga te izrađeni poslovnici i pravilnici za njihov rad, strateški plan i Statuti KKI i HVIDR-e Vodice. U informatičkim radionicama, edukacijama i radu na uređenju prostorija te provođenju planiranih aktivnosti sudjelovalo je tridesetak članova udruga koji su stekli potrebna znanja, usvojili vještine, ali podigli razinu svoga samopouzdanja. Ostvarena je i suradnja sa širom lokalnom zajednicom pa je cijeli projekt pridonio inkluziji socijalno isključenim skupinama, nezaposlenima i manje obrazovanima.

Tags
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Prosinac 2015 13:06
djelomob1.jpg