Siječanj 01, 2016 3410 Vremenska prognoza by Silvio Vremenska prognoza by Silvio

Pripremite se

Jugo, bura, jugo..smjena vjetrova u narednim danima uz kišu i susnježicu u Zagori

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vrlo popularna zadarska Facebook "prognostička" stranica pod nazivom "Vremenska prognoza by Silvio" danas je objavila vremensku prognozu za Dalmaciju za naredni period, pa pročitajte što su najavili

Sutra tijekom dana naoblačenje, zatim kiša najprije na sjeveru Dalmacije. U noći kiša u čitavoj Dalmaciji, mogući i lokalni pljuskovi uz grmljavinu. Sutra će zapuhati jugo u jačanju na umjereno na otvorenom i jako. Temp zraka jutarnja izmedu -6C i 0C u unutrašnjosti, te od 2C do 7C na obali. Dnevna od 5 do 12C.

U nedjelju oblačno uz oborine te hladnije. Uz pad temp zraka u unutrašnjosti Dalmacije moguća susnježica i snijeg, a uz obalu kiša. Već od jutra će na sjevernom djelu Dalmacije zapuhati jaka i olujna bura. Temp zraka one jutarnje bi u mnogim predjelima Dalmacije mogle biti i one najviše dnevne.
Prema večeri slabljenje te prestanak oborina najprije na sjeveru Dalmacije u noći na ponedjeljak i drugdje. U noći na ponedjeljak bura u slabljenju uz pad temp zraka.

Ponedjeljak jutro hladno, suho i većinom vedro uz umjerenu naoblaku. Tijekom dana porast naoblake zatim i kiša, u planinskom području i snijeg. U početku u Zagori nije isključena susnježica i snijeg. Bura će oslabiti i okretati na JI zatim i jugo. Danju prohladno, prema večeri uz obalu malo toplije.

U utorak nestabilno uz kišu, mogući i pljuskovi uz grmljavinu. Jugo ce oslabit i okrenut na umjeren SZ i tramontanu. Temp zraka bez veće promjene ili malo niza.

Nestabilno i u srijedu. Vjetar opet u okretanju na južne smjerove uz lagani porast temp zraka.

Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Siječanj 2016 20:22
djelomob1.jpg