×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Veljača 11, 2016 3257

Radni sastanak o daljnim smjernicama razvoja i ulaganjima u Prvić Luku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Održan je radni sastanak gradonačelnice Grada Vodica Branke Juričev Martinčev i pročelnika gradskih upravnih odjela s predsjednikom Mjesnog odbora Prvić Luka i direktorom Sloge puka Kristijanom Bumbakom na kojem se raspravljalo o daljnjim smjernicama razvoja i ulaganjima u Prvić Luku.

Govorilo se o problemima koje treba žurno riješiti te novim projektima i planovima koje treba realizirati kako bi život na otoku bio lakši i kvalitetniji. Gradonačelnica je naglasila spremnost Grada Vodica da kao i do sada, pomogne u provedbi ovih planova.

Grad Vodice je tijekom 2015. godine uložio u uređenje Bratske kuće, sanaciju spomenika, uređenje prostorija mjesnog odbora i obalnog zida. Također je izrađena projektna dokumentacija za izgradnju luke i sanaciju Bratske kuće, osigurana su sredstva za djelovanje Memorijalnog centra Faust Vrančić, redovito održavanje javnih površina i provođenje deratizacije. Za te je potrebe Grad Vodice u prošloj godini izdvojio gotovo 900.000,00 kuna.

Osim toga, naručena je i izrada Urbanističkog plana cijelog otoka, financira se legalizacija šest mjesnih objekata te izrađuje projektna dokumentacija za kanalizacijsku mrežu.

Ubrzo se očekuje i raspisivanje natječaja za izgradnju ograde na šetnici u Prvić Luci nakon što je stigla suglasnost konzervatora. Dogovoreno je također da će hitne sanacijske radove na pomorskom dobru zajednički odraditi Grad Vodice i Sloga puka čim Mjesni odbor Prvić Luke donese odluku o prioritetima i objektima koje treba prve sanirati kako bi spremni dočekali novu turističku sezonu.

djelomob1.jpg