Veljača 28, 2016 3387

Održan tjedan solidarnosti i zajedništva s crkvom i ljudima u BiH

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu 11. Tjedna solidarnosti Hrvatskog Caritasa sa crkvom i ljudima u BiH, u subotu 27. veljače u organizaciji Zajednice Hrvata BiH Šib.-knin.županije u Kulturnom centru Vodice odigrana je predstava HKD "Napredak" iz Knina, autorice Katarine Keser „MAJČINA SUZA" sa jakom obiteljskom i kršćanskom porukom koju je publika od najmlađih do najstarijih jako emotivno doživjela.

Nakon predstave upriličena je zakuska i druženje za sve sudionike. Publiku je pozdravio i gost iz Banjalučke biskupije, župnik Drvara i Bosanskog Grahova don Davor Klečina.

U župnoj crkvi Našašća Sv.Križa u Vodicama 28.veljače je don Davor predvodio svete mise u 9. i 11.h i sve prisutne upoznao sa situacijom u jugozapadnoj Bosni, pozvao na zajedništvo i suradnju, a na osobit način potaknuo da se jave ljudi koji posjeduju zemljišta i vikedice s one strane Dinare.

Don Davor je istaknuo da je u Vodicama veliki napredak od prije dvadesetak godina kada je zadnji put boravio u Vodicama i da je lijepo vidjeti veliku i živu župnu zajednicu koja čuva svoju tradiciju i da na tome treba svaki dan Bogu zahvaljivati u odnosu na zajednice koje stradavaju u ratu i koje su progonjene.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Veljača 2016 20:38
djelomob1.jpg