Ožujak 06, 2016 2679 Radio Šibenik

Troje iz naše županije

Na sljedećem plenarnom zasjedanju u Strasbourgu, zastupnik Tonino Picula pozvao je grupu od 32-je mladih otočana

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na sljedećem plenarnom zasjedanju u Strasbourgu, zastupnik Tonino Picula 10. ožujka 2016. organizira konferenciju "Otoci i kohezijska politika", a na kojoj će sudjelovati predstavnici Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja i Europske komisije.

Kao hrvatski predstavnik u Europskom parlamentu te jedan od utemeljitelja parlamentarne Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, čiji je podpredsjednik zadužen za otoke, zastupnik Picula na plenarno zasjedanje pozvao je grupu od 32-je mladih otočana u radni posjet Strasbourgu.

Cilj ovog puta u Strasbourg je pružiti mladima s otoka priliku da iznesu svoje ideje i razmišljanja, kao i da se međusobno povežu te upoznaju sa zakonodavnom procedurom Europskog parlamenta i radom Međuskupine.

U radni posjet Strasbourgu iz naše županije ide Felindeš Karolina (Prvić Luka) te Buneta Čikutović Roko i Biberica Antoni s otoka Zlarina

Podsjetimo, zastupnik Picula koji se temom očuvanja života na otocima bavi od početka mandata 2013. godine, kada je u posjet Europskom parlamentu prve pozvao učenike s Prvića, Iža i Silbe kako bi upozorio na depopulaciju otoka zbog zatvaranja područnih osnovnih škola. U 2014. su na njegov poziv u Bruxellesu boravili ribari i ribarice s Pašmana, Ugljana i Dugog otoka, a lani je u Dubrovniku organizirao konferenciju i radionicu "Strategije održivog razvoja otoka i priobalnog područja" kako bi građane i poduzetnike informirao o apliciranju za sredstva iz EU fondova. -prenosimo s portala nezavisni.hr

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 06 Ožujak 2016 21:32
djelomob1.jpg