Travanj 08, 2016 3570

Gradska knjižnica dobiva odjel za mlade, jedini takav u županiji

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Novi odjel smješten u potkrovlju Gradske knjižnice Vodice namijenjen je mladim ljudima na području grada Vodica i bit će jedini specijalizirani odjel za mlade na području Šibensko kninske županije, a njegovo otvorenje očekuje se ubrzo. Pored odjela za mlade u potkrovlju knjižnice bit će smješten prostor Zavičajne zbirke i studijske čitaonice, prostor stručne obrade knjige i ured financijsko pravnih poslova.

IMG_3078.JPG

- Prostor je namijenjen srednjoškolcima i studentima koji će imati potrebu boraviti u ovim prostorima, a smjernice nabavne politike uređivat će sami mladi, naravno sve u skladu s našim mogućnostima – rekla nam je ravnateljica gradske knjižnice Vodice, Sanja Radin Mačukat te naglašava da svi projekti za mlade koji su održavani u višenamjenskoj dvorani, poput "Animacije demokracije" održavat će se u novom odjelu za mlade.

IMG_3080.JPG

Osim Odjela za mlade na istom katu nalazit će se i zavičajna zbirka koja će ujedno biti i tiha studijska učionica, za sve one koji će trebati mir i tišinu kod učenja. Tu se nalazi i mala prostorija za obradu stručne građe koja je namijenjena djelatnicima knjižnice te ured za financijsko računovodstvenih poslova.

-Planiramo da otvorenje ovog odjela bude jako brzo, za Noć knjiga ili najkasnije za Dan grada Vodica, 3. svibnja ove godine – kazala je na kraju Sanja Radin Mačukat te ovim putem pozvala sve mlade s područja Grada Vodica da izraze sve svoje potrebe i prijedloge te da se priključe radu knjižnice Vodice.

IMG_3079.JPG

Prvi smo zavirili u nove prostorije i snimili video prilog

Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Travanj 2016 22:18
djelomob1.jpg