Travanj 27, 2016 3500

Vodička glazba laureat Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na danas održanoj sjednici Županijske skupštine vijećnici su prihvatili odluku o dodjeli nagrada i priznanja Šibensko- kninske županije u 2016. godini. Ovogodišnji dobitnici nagrada i priznanja su

NAGRADA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE dodjeljuje se:

gosp. Špiri Guberini (za životno djelo u umjetničkom i kulturnom promicanju Šibensko-kninske županije)

gosp. Mihovilu Grabiću – posmrtno (zbog zasluga za dugogodišnji dobrovoljni rad u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Drniš" i na prostoru Šibensko-kninske županije)

gosp. Ivi Mikuličinu (zbog iznimnog doprinosa u novinarstvu, a posebice u području glazbe gdje se istaknuo kao osnivač i voditelj popularnih klapa, autor više od sto pjesama , te dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja)

GRB ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE dodjeljuje se:

Udruzi „Sv. Bartolomej" Knin (zbog iznimnog doprinosa u pružanju pomoći djeci, mladima i odraslim osobama s invaliditetom-smetnjama u razvoju)

Malonogometnom klubu „Crnica" (zbog dvadesetpetogodišnjeg uspješnog rada i djelovanja tijekom kojih se Klub profiltrirao u nositelja kvalitete malog nogometa u Šibensko-kninskoj županiji)

Hrvatskom planinarskom klubu „Sv. Mihovil" Šibenik (zbog promicanja vrijednosti zdravog života među mladima, zaštiti kulturnih i prirodnih vrijednosti Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, te brojnih športskih aktivnosti)

Muškoj klapi „Zvono" Kistanje (zbog iznimnog glazbenog i kulturnog doprinosa kojim promovira Općinu Kistanje i Šibensko-kninsku županiju)

Košarkaškom klubu DOŠK-Drniš (zbog iznimnog doprinosa u razvoju športa i 42. obljetnice utemeljenja, brojnih natjecateljskih nastupa te predstavljanja Grada Drniša i Šibensko-kninske županije)

PLAKETA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE dodjeljuje se:

Studentskom zboru Veleučilišta u Šibeniku (zbog iznimnog doprinosa u kvaliteti studiranja u Šibeniku, postizanju domaćeg i međunarodnog imidža VUŠ-a i time samog Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, te prepoznatljivosti Šibenika kao studentskog grada)

Vodičkoj glazbi, Vodice (zbog devedesetogodišnjeg djelovanja i iznimnog doprinosa u kulturnim i obrazovnim aktivnostima, te razvoju turističke ponude Grada Vodica) – predlagatelj: gradonačelnica Grada Vodica

gosp. Vedranku Šikiću-Balara (zbog iznimnog doprinosa u kulturnom i glazbenom izričaju Šibensko-kninske županije)

Kulturno-umjetničkom društvu „Zora" Betina (zbog doprinosa u očuvanju i njegovanju narodnog blaga (pjesama, napjeva, rugalica), te promicanja pučke i kulturne baštine kroz folklor diljem Domovine i šire)

gđi Vugi Marin (zbog poticanja osnivanja folklornih udruga, te doprinosa u očuvanju tradicijske kulture i običaja Šibensko-kninske županije)

Izvor: Šibenski portal

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Travanj 2016 22:13
djelomob1.jpg