Svibanj 04, 2016 2581

Rezultati provedene pojačane preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja rizičnih ponašanja mladih

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu preventivno-represivnih aktivnosti s ciljem zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika, koji kao takvi generiraju asocijalna i delinkventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama, od sredine mjeseca travnja u dane vikenda na našem području su provedene pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja rizičnih ponašanja mladih.

Tijekom tog postupanja između 15. i 30. travnja, u dane vikenda, na području naše Policijske uprave je zatečeno 11 osoba mlađih od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati na javnom mjestu bez nazočnosti roditelja ili druge odrasle osobe od roditeljskog povjerenja, o čemu je sukladno odredbi 93 Obiteljskog zakona obaviješten nadležni Centar za socijalnu skrb radi daljnjeg postupanja.

Osim toga zatečeno je i 8 mladih vozača da pod utjecajem alkohola upravljaju osobnim automobilima, što je suprotno odredbama članka 199 zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 3 maloljetne osobe su zatečene u neovlaštenom posjedu droge. Protiv njih su podnijeti Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, a obaviješten je i nadležni Centar za socijalnu skrb.
Zabilježena su i dva postupanja po komunalnoj Odluci o zabrani ispijanja alkohola na javnom mjestu, kada su izdana upozorenja, a o zatečenim osobama obaviješten je nadležni Centar za socijalnu skrb.

- Napominjemo da kroz naše preventivne aktivnosti kontinuirano provodimo pojačana postupanja u ovom području problematike, prvenstveno s ciljem zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika, koji u konačnici dovode do njihova asocijalnog i delinkventnog ponašanja. - poručuju iz PU ŠK županije

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Svibanj 2016 10:20
djelomob1.jpg