Svibanj 10, 2016 4100 Arhiv Infovodice

Pokrenuta peticija kojom se traži izuzeće dvije rive iz koncesije koja je dodijeljena ACI-u

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na inzistiranje svojih članova i velikog broja ostalih građana, ŠRK Mali porat Vodice u suradnji sa građanima grada Vodica, pokreće akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom će se od lokalne uprave, županije ŠK i nadležnih ministarstava Republike Hrvatske, tražiti izuzeče dvije rive, točnije tzv. gat "D" i tzv. gat "H", koje većinom koristi domicilno stanovništvo, iz koncesije na pomorsko dobro koja je dodijeljena Adriatic Croatia International clubu (ACI) iz Opatije.

Kako se navodi u objašnjenju peticije, ACI nikad nije održao svoje obečanje (pisano, pečatirano i potpisano) kojim se obvezao stanovništvu Vodica - Klubu ronilačkih aktivnosti Greben Vodice, osigurati 20 m2 prostora u okviru poslovne zgrade nautičkog centra u Vodicama te nije ispoštovao svoju obveze gradnje vezova za domicilno stanovništvo koju je preuzeo potpisivanjem koncesije na pomorsko dobro.

- Ucjene previsokim cijenama vezova za domicilno stanovništvo u ACI marini te visoke cijene dizanja-spuštanja plovila za domicilno stanovništvo u ACI marini i sada već svima jasnom situacijom glede privatizacije i moguće buduče vlasničke strukture u ACI-u, dodatni su razlozi zbog kojih tražimo izuzimanje dvije rive iz koncesije – navodi se u objašnjenju građanske peticije.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Svibanj 2016 13:21
djelomob1.jpg