Svibanj 19, 2016 3540 www.sibenik.hr

Vodička gradonačelnica s europarlamentarcima - konkretno o vodičkim problemima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Jučer je na tvrđavi svetog Mihovila održan sastanak čelnika lokalnih samouprava Šibensko-kninske županije s delegacijom Europskog parlamenta. Bila je to prilika da se europarlamentarci upoznaju s problemima s kojima se susrećemo na lokalnim razinama zbog kojih se mnogi kvalitetni projekti ne mogu ili se bezuspješno prijavljuju na fondove Europske unije.

Iz Europskog parlamenta našu su županiju posjetili Ruža Tomašić, Ivana Maletić, Andrea Cozzolino, Lambert van Nistelrooij i Andrey Novakov, a među čelnicima naših lokalnih samouprava bila je i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev.

Ona je naglasila da se trenutno u Vodicama financira nekoliko velikih i važnih projekta upravo europskim novcem: kanalizacija, zaobilaznica Vodice, regionalni posjetiteljski centar i uređenje arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica.

Međutim, sugerirala je da se promijeni jedan od kriterija na programima ruralnog razvoja. Naime, ti su se programi nekad odnosili na naselja do 10000 stanovnika, a sada je ta brojka prepolovljena na 5000, pa se Vodice više ne mogu prijavljivati na njih, a upravo su se iz tih programa trebale financirati izgradnje novog dječjeg vrtića u Doćinama i novog vatrogasnog doma.

20531-v.jpg

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Svibanj 2016 11:35
djelomob1.jpg