Lipanj 01, 2016 5990

Sadašnje stanje nije konačan izgled

Prvi dio radova na uređenju zapadne gradske plaže od Hotela Punta do Plave plaže su završeni

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Prvi dio radova na uređenju zapadne gradske plaže od Hotela Punta do Plave plaže završeni su zbog početka turističke sezone, a nastavak radova u sklopu kojih će se obnoviti šetnica, postaviti nova rasvjeta i tuševi te do kraja formirati male plažne uvale za djecu očekuje se nakon sezone.

 

Sadašnje stanje nije konačan izgled. Kako doznajemo od pročelnika Marka Lugovića na heksagone dolazi kameni obrub 40 cm širine i 20 visine. U sredinu svakog heksagona dolazi mali kameni heksagon promjera 70 cm u koji će biti urezana jedna biljna ili životinjska morska vrsta, riba, jež, zvijezda i sl. Između ta dva kamena sloga ugradio bi se kulir. U uvalice će se postaviti pijesak za djecu. Heksagoni su namjerno izvedeni od kamena bez fuga kako bi se u njima nastanili rakovi, priljepci, ogrci, kozice kako bi mališanima kupanje bilo interesantnije upoznavajući morsku floru i faunu.

IMG_6278_Custom.JPG

Ovakav ekološki i edukativni pristup vrlo je cijenjen i prepoznat od EU fondova prilikom njihovih evaluacija naših prijava i svakako ga nismo htjeli zanemariti a mislim i da je bez toga vrijedan doprinos ekologiji – kazao nam je na kraju Marko Lugović te ističe kako je jasno da je prosječnom građaninu teže zamisliti kakav je konačni izgled plaže pa prosudbe idu u svim smjerovima ali mi smo još praktički u temeljima objekta i na početku staze duge 1700 m i površine 7,2 ha

IMG_6282_Custom.JPG

Spomenimo na kraju kako je Grad Vodice ovih dana potpisao je ugovor s Ministarstvom turizma o sufinanciranju javne turističke infrastrukture vrijedan milijun kuna. Tim će se novcem sufinancirati radovi ove investicije od ukupno 3.600.000,00 kuna.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Lipanj 2016 14:30
djelomob1.jpg