Lipanj 23, 2016 6308

Održane ljetne Bakanalije - Turistička atrakcija Vodica

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i TZ Vodice na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica kod Rimske cisterne održane su ljetne "Bakanalije"

 

Program je započeo obilaskom samog arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica pod stručnim vodstvom Tonija Brajkovića, kustosa antičke zbirke Muzeja grada Šibenika, nakon čega se nastavilo veselim bakanalijama, uz bogatu gastronomsku ponudu jela pripravljenih prema antičkoj recepturi.

Oduševljeni posjetitelji uživali su u bogatom programu atraktivnih plesačica i plesača koji ih je vratio u vremena Starih Rimljana.

- Na Bakanlije dolazimo drugu godinu. Dobra organizacija, hrana, muzika i ples stvaraju jako dobar dojam na nas i zato ne propuštamo ovaj događaj. Ovakvi projekti su ono što Vodice treba u svojoj turističkoj ponudi i zato palac gore za organizatore – rekli su nam gosti iz Poljske

Ljetne Bakanlije ostavile su također dobar dojam i na umirovljenog predavača s Veleučilišta Šibenik mr. sc. Petra Gardijana koji je cijeli svoj radni vijek posvetio promidžbi turizma i brendiranju.

- Ovo je za svaku pohvalu i nebi se trebalo održavati samo dvaput godišnje već bar jednom tjedno tijekom turističke sezone, ako ne i svakodnevno, pri čemu bi ovdje trebalo imati nekakve ugostiteljske i trgovačke sadržaje, znači prodaja suvenira, pića i jela ovog kraja. Za to je potrebna izrada projekta kako bi se ovo pretvorilo u atrakciju Vodica - zaključio je Petar Gardijan

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 23 Lipanj 2016 23:17
djelomob1.jpg