Srpanj 01, 2016 2999

Od 4. srpnja nove registarske pločice s logom EU-a: Vodice će još pričekati do svoje automobilske registracije

Od 4. srpnja nove registarske pločice s logom EU-a: Vodice će još pričekati do svoje automobilske registracije Mup.hr
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Novi Pravilnik o registraciji i označavanju vozila kojim su regulirani izgled i cijena novih registarskih pločica na snagu stupa od ponedjeljka 4. srpnja, objavio je MUP-u.

Prema odredbama novog pravilnika postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku HR. Registarska područja pritom su ostala ista - prenosimo vijest s portala HRT-a

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postupno zamjenjivati pri redovitim zamjenama - kada vozači prvi put registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

Jeftinija cijena

Što se tiče cijene, gotovo sve će vrste registarskih pločica pojeftiniti. Obične registarske pločice pojeftinit će sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom s 378 na 278 kuna, prenosive pločice s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje će sa 6720 kuna pojeftiniti na 2000 kuna, navode u MUP-u.

Do novih registracija s oznakom VD još nema ništa

Spomenimo kako je MUP prošle godine dostavilo Gradu Vodice tablicu svih gradova u Republici Hrvatskoj s registracijskim oznakama na kojoj se nalaze i gradovi koji ih do sada nisu imali. Tako se na popisu registarskih oznaka po prvi puta pojavio i Grad Vodice s predloženom registarskom oznakom VD.
Kako Grad Vodice nema primjedbi na ovo predloženo rješenje, oznaka je prihvaćena ali do novih registracija s oznakom VD još nema ništa

djelomob1.jpg