Srpanj 23, 2016 6338 Renata Bastić

Nikad bolji Kozara Jam Fest!

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Prva večer Kozara Jam Festa trajala je sve do jutra, odnosno dok je dozvolilo sunce i vrućina! 350 ljudi uživalo je raspoređeno po cijeloj Kozari. Chill loža, tehno loža, prostor za kampiranje ili livada sa šankom i glavnom pozornicom – sve je bilo na raspolaganju. Isto vas očekuje i večeras!

 

Bendovi iz Zagreba, Splita i Sinja – svi su oduševljeni konceptom koji nudi ovaj festival. Organizatori otkrivaju, sinoć je čak bilo najmanje Vodičana što bi značilo da je mladost iz okolnih mjesta prepoznala njegovu čar.

Da je ovo festival prirode, dobre glazbe i mira potvrđuje činjenica da ove godine, a ni svih prijašnjih nije zabilježen nikakav incident što je uistinu prava rijetkost na većim okupljanjima.
– 'Sinoć nas je posjetio i jedan Francuz koji je igrom slučaja izgubio novčanik, svi prisutni smo se udružili i ubrzo ga pronašli. Bio je oduševljen.' – otkrio nam je jedan od organizatora iz Longplejke, Ante Strikoman.

Ovakav događaj je prilika i mnogim mladim bendovima da sviraju i svoju autorsku glazbu, a svima poruče da mogu svirati koliko ih je volja! Tako se sinoćnja svirka uživo odužila do 6h ujutro, iako je planirano bilo do 3h. Uživala je publika, uživali su i bendovi.
Večeras su tu 'Spectrum' iz Vodica, 'Abstinence blues band' iz Skradina, 'Rock time' iz Zagreba te eksluzivno za vas 'Gitara s ušima' koje predvodi Frane Juričev Sudac kao glavni vokal uz usnu harmoniku i prijateljima iz Zatona.

- Zahvaljujemo se Gradu Vodicama, TZ grada Vodica, ekipi iz Moto kluba, Torcidi Vodice i svim volonterima na ukazanom povjerenju i pomoći. Bez njih ovo ne bi bilo moguće.' – kazao je jedan od organizatora Ante Friganović.

Iako je ove godine festival jači i bolji nego ikad, za cijelu organizaciju događanja utrošeno je 40 tisuća kuna. To i nije puno s obzirom na broj bendova(7) koji stižu iz cijele Hrvatske te koje treba platiti i osigurati im smještaj. Da bi bio podignut na još jednu razinu, nedostaju kemijski wc-i, struja.. Problem na koji nalaze organizatori je i nerazumijevanje ponekih posjetitelja. Donose svoje piće te izbjegavaju platiti ulaznicu po simboličnoj cijeni od 30 kuna, ne shvaćajući da je to zapravo njihova donacija da se festival i dalje održi živim. Vodili su se pregovori i s popularnom grupom Let3, no zbog nezatvorene financijske konstrukcije, nisu mogli sklopiti dogovor. Dogodine, nadaju se, gradske institucije napokon će prepoznati motiv i kvalitetu Kozara Jam Festa te uskočiti s donacijama.

Kako su protekle pripreme pred drugu večer, pogledajte u našoj fotogaleriji, a kakvo je stanje na Kozari upravo – najbolje da odmah i sami provjerite! Mali spoiler: organizatori poručuju: ma nikad bolje!

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 24 Srpanj 2016 01:13
djelomob1.jpg