Kolovoz 18, 2016 4998

Mirisi i okusi drniškog kraja u Vodicama: Turisti upoznali Dalmatinsku zagoru kroz izvorne specijalitete i suvenire

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Već treću godinu zaredom, Grad Drniš uz pomoć LAG-a „More 249" i Grada Vodica organizirao je manifestaciju „Mirisi i okusi drniškog kraja" koja se održala u četvrtak navečer na vodičkoj rivi

 

Vodičanima i njihovim gostima predstavili su se proizvođači drniškog pršuta, sira, vinari, proizvođači meda, proizvođači autohtonih suvenira. Da gostima bude i zabavno, kulturno-umjetničku baštinu šireg drniškog područja predstavila je Etno udruga Petrovo polje.

Osim što se ovim događajem obogatila turistička ponuda Vodica, ovo je bila prilika turistima Vodica da upoznaju Dalmatinsku zagoru kroz izvorne specijalitete i suvenire.

- Lag More 249 i Grad Vodice prihvatili su inicijativu Grada Drniša da se održi ovakva manifestacija te da se na ovaj način potakne promocija lokalne gastronomije kao prirodnih i kulturnih potencijala ruralnog područja grada Drniša – kazala nam je Meri Krnić, voditeljica LAG-a More 249 i iskazala zadovoljstvo što se ova manifestacija već treću godinu uspješno održava u Vodicama

Spomenimo kako se LAG More 249 uz pomoć Grada Vodica i TZ Vodice aktivno uključio u obogaćivanje turističke ponude Grada Vodica. Početkom ljeta bio je organizator prve Froštulijade, svakog ponedjeljka tijekom ljeta sudjelovao je u organizaciji malih sajmova domaćih proizvoda i evo krajem kolovoza sudjeluje u organizaciji „Mirisi i okusi drniškog kraja"

Prema riječima Meri Krnić, Lag More 249 i dalje će obogaćivati turističku ponudu putem organizacije ovakvih sajmova, a i novih projekata kako na području grada Vodica tako i na cijelom području ŠK županije na kojem Lag More 249 djeluje.

djelomob1.jpg