Rujan 22, 2016 6467

Grad Vodice kreće u izradu projektne dokumentacije

Hitna medicinska pomoć i JVP dobiti će zajednički renovirani centar!

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Vijest koja zasigurno veseli. Hitna medicinska pomoć do sada je isključivo ljeti funkcionirala u sklopu ambulante za koju je Grad dobio rješenje. No, takav način rada ispunjavao je tek minimalne uvjete. Činjenica je da su Vodice u novoj mreži HMP 24h dnevno kroz svih 12mj te zaslužuje adekvatnije prostorije, jednako kao i Javna vatrogasna postrojba.

 

Prostor Vatrogasnog doma idealna je lokacija za Centar HMP i JVP: objekt je tu, legaliziran je, postoji infrastruktura (voda, struja i sl.) te je u potpunosti u vlasništvu Grada.

- Lokacija je idealna za bilo koju brzu intervenciju na bilo koju lokaciju, od hotela do zaleđa te polazak prema bolnici u Šibeniku, a ukoliko bi to bilo potrebno, istovremeno bi mogli zajedno intervenirati, kazala je gradonačelnica Grada Vodica, Branka Juričev Martinčev.

Osim ispunjavanja tek minimalnih uvjeta, veliki problem kod intervencija Hitne medicinske pomoći je i pristup s obzirom da se ambulanta nalazi u samom centru. Suočavaju se sa zakrčenim prometom i otežanim pristupom u garažu.

- Između ostalog, u postojećoj ambulanti imamo pet liječnika obiteljske medicine, pedijatra, stomatologa te apoteku. Raditi preinake kod njih i skučavati im prostore jednostavno ne bi bilo u redu.

Što se tiče prostora Vatrogasnog doma, on postoji od 1994., otkako je DVD-a. Danas on uključuje JVP sa 16 djelatnika + DVD te je neupitno da također iziskuje modifikacije.

- Sve ćemo detalje znati uskoro. Upravo krećemo u izradu projektne dokumentacije, a potom i u izgradnju. Obe ustanove to zaslužuju! – najavila je gradonačelnica.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Rujan 2016 18:36
djelomob1.jpg