Rujan 23, 2016 4830

Izložba antičkih zanata na rivi kao uvertira za subotnje Bakanalije

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Večer uoči Bakanalija na Obali Vladimira Nazora održan je sajam antičkih zanata gdje su posjetitelji mogli vidjeti prezentaciju raznih antičkih obrta i zanata (kovač, lončar, tkalački stan, luk i strijela). Ovaj sajam je ujedno i najava za jesenske Bakanalije koje će se održati u subotu 24. rujna na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica.

 

Među mnogobrojnim posjetiteljima sajam su posjetili i učenici OŠ Vodice u sklopu školskog projekta "Vodički stakleni riton"

- U ovaj projekt koji je pokrenut ove školske godine uključeno je 15 učitelja podijeljenih u 9 sekcija koji će učenike upoznati s povijesnom baštinom njihovog rodnog zavičaja kako bi na kraju pridonijeli razvoju svog mjesta – rekao nam je Damir Bulat, učitelj povijesti u OŠ Vodice te naglašava kako je cijeli projekt zamišljen tako da škola bude integrirana s lokalnom zajednicom

 IMG_5796.JPG

- U projektu sudjeluju učenici od drugog do osmog razreda koji će kroz ovu školsku godinu izrađivati makete, odjeću u antičkom duhu, obilazit će se povijesni lokaliteti Velika Mrdakovica, Velištak, Prižba, održat će se radionice iz književnosti, snimati radijska emisija, a sve na temu Antike, nastavlja učitelj Bulat

- Na kraju školske godine u školi će se održati prezentacija radova. Materijal koji bude napravljen moći će poslužiti kao edukativni materijal za nove generacije učenika, jer se ovaj projekt može ponavljati iz godine u godinu – rekao nam je na kraju učitelj Damir Bulat koji se za realizaciju ovog projekta zahvaljuje kolegici Gordani Birin iz Pučkog otvorenog učilišta koja je vrlo važan vanjski suradnik te arheolozima iz Muzeja grada Šibenika gospodi Toni Brajkoviću, Ivi Glavašu i Emilu Podrugu.

IMG_5836.JPG

Na kraju spomenimo kako Vas na subotnjim Bakanalijama očekuje bogati kulturno-zabavni program uz obilje jela i pića spremljenih po starorimskoj recepturi.

Program započinje u 17:30, a organiziran je i besplatni autobusni prijevoz s Autobusnog kolodvora Vodice do lokaliteta već od 17 sati.

Za ulaznice posjetitelji kupuju toge po cijeni od 30kn, djeci do 12 godina ulaz je slobodan.

Organizatori: Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica grada Vodica

Poslijednja izmjena dana Petak, 23 Rujan 2016 19:38
djelomob1.jpg