Listopad 24, 2016 2741

Rezultati provedene pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Tijekom provedene pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama u subotu 22./23. listopada od 22,00 do 06,00 sati na našem području u prometu je utvrđeno ukupno 39 prekršaja.

Tom prilikom je zatečeno 5 vozača da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, s koncentracijom od 05 g/kg - 1,15 g/kg alkohola u organizmu, dok su 2 vozača odbila alkotestiranje.

Nadalje, u prometu su zatečena 2 vozača da upravljaju osobnim automobilima bez položenog vozačkog ispita, 1 neregistrirano vozilo i 2 vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole, 7 odraslih osoba tijekom vožnje nije koristilo sigurnosni pojas, a utvrđeno je i 20 ostalih prekršaja.

Za vrijeme provođenja pojačanih aktivnosti u prometu zabilježene su 2 prometne nesreće, od kojih 1 s 2 lakše ozlijeđene osobe i 1 s prometna nesreća s materijalnom štetom.

Statistički pokazatelji upućuju da je ova preventivno represivna akcija dala pozitivne rezultate, a posebno ako uzmemo u obzir vrijeme akcije, kao i činjenicu da nije zabilježena niti jedna teža prometna nesreća. - priopčili su iu PU Šibensko kninske

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 10:33
djelomob1.jpg