Studeni 17, 2016 3752

Održana izborna skupština KU Vodiške perlice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Članovi KU Vodiške Perlice, udruge koja njeguje i čuva baštinu našeg grada održali su jučer 16.11. u svojim prostorijama na Trgu kneza Branimira redovnu izborno izvještajnu skupštinu. Na skupštini je sudjelovalo 16 članova Udruge.

 

Nakon pozdravnog govora, intoniranja himne te minute šutnje za sve preminule članove i njegovatelje tradicije, prema dnevnom redu predsjednica Udruge Tatjana Roca iznijela je izvješće o radu Udruge u protekle četiri godine, a izneseno je i financijsko izvješće za isto razdoblje. Oba izvješća jednoglasno su usvojena.

Uslijedilo je razrješenje dosadašnjeg vodstva Udruge i izabrano je vodstvo za slijedeće razdoblje.

Za novog/starog predsjednika predložena je Tatjana Roca koja jednoglasno prihvaćena da i dalje
vodi i predsjeda Udrugom kao i svih ovih godina od osnivanja, a za tajnika izabrana je Edita Strikoman

- Kao i dosada KU Vodiške perlice sudjelovat će na svim manifestacijama u gradu Vodicama, radit će na dovođenju novih članova i čuvanju od zaborava tradiciju i običaje, sakupljanje starih riči, napjeva, oruđa, namještaja, suđa – rekla nam je predsjednica Uduge Tatjana Roca

Skupština je zatvorena uz druženje, fritule, kekse i marašćinu, a spomenimo kako je na skupštini raspravljano i o trenutnom prostoru Udruge koji nije u njihovom vlasništvo te im plaćanje najma predstavlja veliko financijsko opterećenje.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Studeni 2016 12:25
djelomob1.jpg