Studeni 18, 2016 6171

Članovi UHBDDR-a iz Vodica odali počast stradalim na istočno-slavonskom ratištu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U dvodnevnom posjetu Vukovaru i odavanju počasti stradalim na istočno-slavonskom ratištu, vodička udruga je bila u sastavu od 17 članova

 

Prvo jutro paljenjem svijeća odali su počast poginulim pripadnicima ATJ Lučko koji su stradali u proboju između sela Nuštra i Marinaca. Uslijedili su posjeti Bogdanovcima, Vukovarskoj bolnici, Spomen centru Ovčara te samoj lokaciji pogubljenja 276 Vukovaraca.

Naši sugrađani posjetili su i Vukovarsku vojarnu u kojoj se čuvaju sva vrsta oružja s kojima se Vukovar branio, a i ostalo naoružanje koje je bilo značajno u samim počecima Domovinskog rata na svim okupiranim područjima RH.

- U vojarni bilo je suza i radosti jer je naš tenkist Juricev Radoslav Sudac pronašao svoj prvi tenk T34 o kojem je održao predavanje kolegama, a i aktivnim časnicima koji se već godinama pitaju zašto se tenk zove Belaj bager - rekao nam je Danijel Lasan Zorobabel, predsjednik UHBDDR-a Vodice koji se u svoje ime i u ime vodičkih branitelja zahvalio Darku Turkalju na svom velikodušnom gostoprimstvu.

Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Studeni 2016 19:58
djelomob1.jpg