Studeni 19, 2016 5970

Svečana večera uz koncert Željka Bebeka

Započeli deveti Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

S ciljem obogaćivanja kulturnog života županije i povezivanja Hrvatskog naroda večeras su u hotelu Olympia započeli deveti Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije.

Dvodnevno druženje započelo je Sajmom tradicije, kulture i umjetnosti kraja iz kojeg dolaze bosanski Hrvati doseljeni na šibensko-kninsko područje, a nastavilo se svečanom večerom uz nastup Željka Bebeka, HKUD-a Zora (Struge-Gorica, Čapljina, BiH) i dramske sekcije HKD Napredak Knin.

- Dani kulturne baštine Hrvata BiH-a kruna su našeg godišnjeg djelovanja. Na njemu sumiramo rad kroz tekuću godinu od Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, Uskršnjeg turnira u tucanju jaja, raznih humanitarnih akcija, a iznimno nam je drago što smo ove godine uz pomoć Grada Vodica omogućili djeci iz Drvara i Grahova ljetovanje na otoku Prviću – rekao nam je Goran Babić, predsjednik Zajednice Hrvata BiH Šibensko kninske županije.

Svojim prisustvom i nazočnošću Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibenko-kninske županije uveličali su saborski zastupnici Branka Juričev Martinčev i Miro Bulj, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, hrvatski general Dario Kordić zajedno sa svojom suprugom Venerom Kordić te mnogi drugi uvaženi i ugledni gosti

IMG_8215.JPG

Dani kulturne baštine nastavljaju se u nedjelju, 20. studenoga Svetom misom u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Srimi koju će predvoditi fra Sretan Čurčić uz napjeve iz Hercegovine HKUD-a Zora te svjedočanstva Darija i Venere Kordić.

Susret završava prijateljskom nogometnom utakmicom na Račicama između Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije i Veterana NK Vodice s početkom u 14 sati.

Spomenimo kako Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije djeluje od 2008. godine s ciljem unapređenja kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova.

Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo, te su radi boljeg rada osnovane četiri podružnice: Knin, Šibenik, Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova.

Zajednica je ostvarila veliki broj projekata na društvenom,kulturnom,humanitarnom i sportskom planu tako da se za nju zna najbolje po njenim djelima.

Poslijednja izmjena dana Subota, 19 Studeni 2016 23:17
djelomob1.jpg