Studeni 24, 2016 4246

Postavlja se i 20 metara dug ponton-valobran

Započela sanacija srednjeg gata u lučici Stražara: Radovi će trajati do kraja siječnja iduće godine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ovih dana započela je rekonstrukcija srednjeg gata komunalne lučice Stražara u Vodicama. Kako doznajemo od Alena Juričev Martinčeva, tajnika UHBDDR Vodice, udruge koja brine i upravlja lučicom Stražara radovi će trajati do kraja siječnja iduće godine.

 

- Srednji gat lučice Stražara u jako je lošem stanju i prijeti opasnost da se uruši i sa sobom povuče sve privezane brodove. Zato se išlo u nužnu rekonstrukciju gata koju financira Lučka uprava ŠK županije i grad Vodice, a procijenjena vrijednost radova je cca 400 tisuća kuna – rekao nam je Alen Juričev Martinčev.

-Na srednjem gatu bi se postavio dodatni ponton na kojem bi bilo 10-ak novih vezova, međutim zbog prenapučenosti lučice išlo bi se na preraspodjelu plovila unutar same luke tako da ti vezovi ne bi bili namijenjeni novim korisnicima.

IMG_8579.JPG

-Također na samom ulazu u lučicu postavlja se 20 metara dug ponton-valobran kako bi se luka zaštitila od udara juga, a s unutarnje strane pontona bit će postavljeno 10-ak vezova za lokalno stanovništvo – rekao nam je na kraju Alen Juričev Martinčev

Poslijednja izmjena dana Subota, 26 Studeni 2016 13:42
djelomob1.jpg