Prosinac 23, 2016 7379

Od nove plaže do sportskog igrališta: Pročitajte što će se sve graditi u 2017. godini

Plaža Vrulje uskoro dobiva novi izgled Plaža Vrulje uskoro dobiva novi izgled
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Preko 20 milijuna kuna osigurano je u proračunu za gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2017. godini.

 

Najveći iznos, 8 milijuna kuna izdvojen je za uređenje plaže Vrulje koja bi velikim dijelom trebala biti uređena do početka iduće sezone. Podsjetimo, plaža Vrulje je tako koncipirana da zatvorena laguna i bazen stvaraju temperaturu vode veću i do 10 stupnjeva od okolne čime se omogućava produženje kupališne sezone prije i nakon pune turističke sezone. Osim dnevnih tipično plažnih sadržaja, pri uređenju se mislilo i na život obalnog prostora u večernjim satima pa su Male Vruje zamišljene kao plaža polivalentnog karaktera budući da prostor noću može poslužiti kao pozornica ili galerija i nuditi raznovrsne kulturno-umjetničke sadržaje. Ovaj projekt je sufinaciralo i Ministarstvo turizma s 1 milijun kuna

Za uređenje Trga hrvatskih mučenika u proračunu je izdvojeno 2.4 milijuna kuna. Trenutno su u Herfordskoj ulici radovi u punom jeku, a prema novom aneksu ugovora do 10. ožujka svi radovi bi trebali biti gotovi.

Za rekonstrukciju i proširenje Gradskog groblja Vodice predviđeno je 1.450.000 kuna u novom proračunu. Predviđen iznos utrošit će se za kupnju zemljišta i s time bi se trebao riješiti nedostatak ukopnih mjesta na zasad jedinom groblju u Vodicama.

U 2016. godini izrađen je Glavni i Idejni projekt novog dječjeg vrtića u Vodicama. U 2017. godini izradit će se Izvedbeni projekt i trebalo bi se ići sa građevinskim radovima. Za tu namjenu je izdvojeno 1.750.000 Kn

Sa preko šest milijuna kuna financirat će se uređenje novih asfaltnih površina i izgradnja ulične javne rasvjete

Nakon što je zbog turističke prenamjene zatvoreno jedino otvoreno košarkaško igralište na Hangaru, stari i mladi košarkaši konačno će nakon dugo vremena moći zaigrati basket na otvorenom. Kako je zbog crpne stanice na Bristaku, Grad morao kupiti cijelu zemljišnu česticu, na ostalom dijelu izgradit će se višenamjensko sportsko igralište.

Spomenimo kako će se na Račicama izgraditi natjecateljski Zog za balote vrijedan 150.000 Kuna

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 23 Prosinac 2016 00:37
djelomob1.jpg