Siječanj 03, 2017 5334

Tjedna prognoza servisa Šibenik meteo: Spremite se za jaku buru i polarnu hladnoću

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Županijski meteorološki servis "Šibenik meteo" objavio je tjenu prognozu za Vodice i našu županiju koju možete pročitati ispod, a sve detaljnije informacije možete pogledati na njihovim web stranicama

 

U drugom dijelu dana očekuje se prestanak oborina uz raskidanje naoblake. Zahladiti će pa će se temperature zraka uz obalu prema večeri spustiti do 3, u zaleđu do -3°C.

Prvi dio srijede donijeti će prolaznu stabilizaciju vremena, pravo zatišje pred buru. Pritjecanje hladnog zraka nad Jadranom će formirati ciklonu koja će se uz jačanje grebena anticklone s zapada brzo se premještati na jugoistok kontinenta. Nakon pretežno vedrog prvog dijela dana u drugom će se postupno naoblačiti, a prema večeri uz obalu se očekuje slaba kiša i susnježica, u zaleđu susnježica i snijeg. Nakon slabe bure tijekom dana vjetar će okrenuti na slab levanat, na moru i jugo. Temperature zraka uz obalu kretati će se od -1 do 8°C, u zaleđu od -6 do 4°C.

Prvi dio četvrtka donijeti će pretežno oblačno vrijeme uz slabe oborine na granici kiše i snijega. Bura će jačati a s njom će s sjevera kotinenta pristizati sve hladniji zrak. U nastavku dana razvedriti će se uz jaku i olujnu buru prema večeri. Temperature zraka kretati će se od 2 do 6 uz obalu, u zaleđu od 0 do -2°C.

Petak i subota donose polarnu hladnoću uz temperature zraka koje će se i uz obalu i na otocima spustiti na nulu do -3, u zaleđu i do -10°C. Ekstremnoj hladnoći uz pretežno vedro vrijeme doprinjeti će tijekom petka jaka i olujna bura koja će u subotu oslabiti i okretati na tramontanu.

Nedjelja će nakon hladnog jutra i minusa u zaleđu od -10°C, uz obalu i do -5°C donijeti popuštanje hladnoće i lagano zatopljenje uz slabu tramontanu i dnevne maksimalce uz obalu do 7, u zaleđu do 5°C.

djelomob1.jpg