Siječanj 26, 2017 3522 GKV.hr

Javna ustanova "Nacionalni park Krka" donirala vodičkoj knjižnici 17 vrijednih knjiga

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom 32. rođendana Javne ustanove "Nacionalni park Krka" jučer je vodičku knjižnicu posjetio Stjepan Gundić, njihov djelatnik koji je u ime svoje ustanove na dar knjižnici donio 17 vrijednih knjiga.

 

Spomenimo kako je Javna ustanova „Nacionalni park Krka" proslavila svoj 32. rođendan u utorak, 24. siječnja 2017. u 12 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić" Šibenik.

Na početku prigodnog programa ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka" mr. sc. Krešimir Šakić predstavio je rezultate rada Ustanove te projekte u tijeku realizacije s ciljem unaprjeđenja zaštite, edukacije i prihvata posjetitelja. Poseban naglasak stavio je na projekte upoznavanja javnosti s djelovanjem i promocijom JU „NP Krka" u Hrvatskoj i u svijetu.

Prošlost i sadašnjost Krke naziv je virtualne izložbe koju je javnosti predstavila dr. sc. Tatijana Petrić, ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložba predstavlja kulturnopovijesnu i prirodnu baštinu rijeke Krke i njezina porječja te djelovanje Nacionalnog parka „Krka" a pripremljena je u sklopu suradnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i JU „NP Krka" na projektu Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku.

Nakon izlaganja gosti su uživali u nastupu klape Skradinke koje, na oduševljenje prisutnih, uvijek vjerno prenose emociju s Krke u svakoj melodiji. Nadalje, u povodu rođendana JU „NP Krka" darivala je vlasnike godišnje ulaznice u NP „Krka" besplatnim ulaznicama za komičnu operu „Turia i Plamenko". Opera je uprizorena u utorak 24. siječnja 2017. u HNK u Šibeniku u 20 sati.

Na kraju, posebnom odlukom ravnatelja JU „NP Krka" svim čitaonicama i planinarskim društvima u Šibensko-kninskoj županiji darovano je 18 izdanja Ustanove ukupne vrijednosti 2101 kn po subjektu.

Tags
djelomob1.jpg