05 Ožu 2017
  6260

U prepunom kinu Vodice: Dokumentarni film 'Slike iz života ratnika' izazvao ovacije publike

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Ožujak 2017 21:09

Nakon Zagreba, Sinja, Splita i Zadra, večeras je u prepunom kinu Vodice održana projekcija dokumentarnog filma "Slike iz života ratnika" Silvija Mirošničenka, za kojeg je vladao golem interes, a mnogi su cijeli film odgledali i na nogama.

Film redatelja Silvija Mirošničenka, koji i kod struke i kod publike izaziva golem interes i pohvale, napravljen je u produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana i Udruge dr. Ante Starčević - Tovarnik. Film je to o ratnom heroju vukovarske obrane, Ivanu Anđeliću Doktoru koji slovi za jednog od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude.

Tihi i skromni ljudi, kao i u brojnim životnim sferama i događajima, uvijek su bili oni preko čijih leđa je prelazila glavnina tereta. Nikad se nisu žalili. Šutjeli bi i radili ono za što su bili uvjereni da trebaju i moraju. Tako je bilo i u Domovinskom ratu koji je "iznjedrio" puno tihih i neprimjetnih momaka koji su uvijek "teglili" i bili srce i duša svoje postrojbe. Zbog te svoje osobine većina ih je široj javnosti ostala nepoznata, a oni ostali heroji suborcima i krugu ljudi koji su ih poznavali.

Ivan Anđelić – Doktor svoje korijene vuče iz Rame, pa je vođen željom da sudjeluje u njenoj obrani, nakon pada Vukovara, došao pomoći svojim velikim ratnim iskustvom. Nakon dolaska, postaje zapovjednik obrane Rame i ustrojava brigadu Rama. Sa svojim suborcima iz Vukovara neumorno prenosi ratna znanja i iskustva na vojnike.

IMG_0256.JPG

Polovicom lipnja 1992. godine sudjeluje u akciji u kojoj je teže ranjen. Nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, prebačen je u bolnicu u Splitu, gdje operiran, a nakon toga se liječio dulje vrijeme. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu, nastavio je karijeru profesionalnog vojnika. Umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.

Nakon projekcije i gromoglasnog pljeska, Ivan Anđelić - Doktor obratio se publici i održao izuzetno dirljiv govor o sebi i svojim suborcima.

Film su sufinancirali: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemska županija i Općina Tovarnik.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close