Ožujak 09, 2017 6772

Rukometni klub „Olimpija“ po završetku natjecateljske sezone postaje Rukometni klub Vodice

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U ponedjeljak 27. veljače 2017.g. održana je Skupština Rukometnog kluba „Olimpija" iz Vodica. Nakon konstruktivne rasprave jednoglasno su usvojeni Financijsko izvješće za 2016. i Financijski plan za 2017.godinu. Istaknuto je kako je kroz sportske rezultate seniora u 2.HRL-jug, vrlo izgledno osvajanje prvog mjesta i mogućnost promocije u 1.HRL-jug (2.rang natjecanja). Po propozicijama Hrvatskog rukometnog saveza, između ostalog, to bi zahtijevalo 4 ekipe u službenim natjecanjima.

 

Namjera je u klubu pokušati se natjecati s 2 seniorske momčadi (u 1. i 3.HRL-jug), i s 2 mlađe dobne skupine unutar HRS-a, te zadržati šibensko-zadarsko međužupanijsko natjecanje za najmlađe. U klubu trenutno trenira više od 40 djece u Čistoj Velikoj te skoro 50 djece u Vodicama, te je nakon iscrpne rasprave zajednički zaključeno da je pred klubom u logističkom i financijskom smislu vrlo zahtjevno razdoblje. Dogovoreno je da se Upravni odbor učestalije nalazi, s namjerom pravovremenog rješavanja niza pitanja.

Zaključeno je da je 16.Međunarodni memorijalni rukometni turnir Ante Mihić Bogde prerastao u veliki i logistički vrlo zahtjevan turnir, na kojem je sudjelovalo 16 muških i 12 ženskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije i Norveške. Ukupno je sudjelovalo preko 380 rukometašica i rukometaša, te je odigrano 49 utakmica. Turnir je apsolutno postao jedan od najvažnijih u regiji, a velika većina ekipa svaku godinu želi ponovno sudjelovati. Time turnir najbolje potvrđuje svoju kvalitetu, i u turističkom i sportskom smislu promiče svoj grad Vodice.

Jednoglasno je usvojen prijedlog za promjenom imena kluba u Rukometni klub Vodice s datumom stupanja na snagu od 01.svibnja 2017. Do toga datuma klub završava natjecateljsku sezonu, i do tada se natječe pod sadašnjim imenom. Isto tako iznesen je prijedlog izgleda novog grba kluba, i zaključeno je da će se na sastancima Upravnog odbora zajednički predložiti i doraditi novi vizualni identitet kluba.

Isto tako, jednoglasno je prihvaćen prijedlog za imenovanje 2 nova člana Upravnog odbora kluba. To su dr.Danijel Reljić te Milan Fržop, koji je više od 45 godina iznimno aktivan član ovog kluba.

Održan važan sastanak Upravnog odbora Rukometnog kluba Olimpija

U utorak 7.ožujka održan je sastanak Upravnog odbora Rukometnog kluba Olimpija, na kojem su osim članova odbora te istaknutih članova kluba, nazočili i gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev-Martinčev i direktorica Gradskog poduzeća Marija Bakmaz.

Na početku sastanka predsjednik te tajnica kluba upoznali su nazočne sa odlukama donesenim na Skupštini kluba, i istakli namjeru uprave kluba da prije pretpostavljene promocije u 1.HRL priskrbi nekoliko sponzora.

Usporedno, predočeni su konkretni iznosi, javni podaci i primjeri rukometnih klubova iz Biograda, Solina i Dubrovnika koji su prošle godine na istovjetan način promovirani i gdje su Gradovi i Zajednice sportova u najvećem dijelu pomogli u realizaciji financijskih potreba. Nakon iznimno konstruktivne rasprave u kojoj su sudjelovali svi nazočni, Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo radom kluba i razvojem rukometa, te istakla spremnost pomoći.

Ali o konkretnim namjerama podrške zaista se može govoriti tek nakon skorašnjih lokalnih izbora u kojima će se izabrati novi Gradonačelnik i novo Gradsko vijeće. Većina sudionika sastanka složila se da vjeruju kako je u interesu svakog grada da ima i istaknute sportske klubove koji u turističkom i sportskom smislu promiču svoj grad.

Nazočni su se složili da Grad Vodice zbog potreba razvoja sporta odavno treba jednu sportsku dvoranu veličine poput novoizgrađene u Čistoj Velikoj. Natkriveno igralište kod osnovne škole je iskorak u odnosu na ono što smo imali, ali obično su takvi objekti u drugim sredinama za rekreativne namjene i treninge. Nakon konstruktivne rasprave istaknuto je zadovoljstvo postignutim suglasjem.

Na sastanku su nazočili: Mario Petrović, Petra Kranjac, Dragutin Roca, dr.Danijel Reljić, Milan Fržop, Goran Radin-Mačukat, Jelena Blatančić, Sanja Radin-Mačukat, Šime Bilan, Gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev i direktorica Gradskog poduzeća Marija Bakmaz

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Ožujak 2017 22:10
djelomob1.jpg