Ožujak 16, 2017 4049

Grad Vodice financijski pomaže realizaciju školskog projekta "Vodički stakleni riton"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Grad Vodice financijski će pomoći realizaciju školskog projekta Vodički stakleni riton kojim se Osnovna škola Vodice aktivno uključuje u očuvanje i valorizaciju vodičke kulturno povijesne baštine.

Posljednjih nekoliko godina Grad ulože značajna sredstava na istraživanje, konzervaciju i prezentaciju pronađenog materijala s Velike Mrdakovice i Velištaka, a od ove godine i istraživanja na još jednom arheološkom lokalitetu, Biskupiji. Time se, kao i uprizorenjima načina života na ovom području prije nešto više od 3000 godina u sklopu Ljetnih i Jesenskih bakanalija, lokalitet Velika Mrdakovica nastoji turistički valorizirati, ali i popularizirati, osobito među stanovnicima grada i probuditi svijest i ponos na baštinjena kulturno povijesna blaga.

IMG_5836_Custom.JPG

Ovaj je školski projekt osmišljen s ciljem upoznavanja učenika s prirodnim obilježjima i povijesnim nasljeđem šireg prostora Vodica, načinom života liburnskog i rimskog razdoblja kako bi mogli aktivnije sudjelovati u očuvanju ukupne kulturne baštine te dugoročno pridonijeti razvoju kraja u kojem žive. Projektom će biti obuhvaćeno šezdesetak učenika od drugog do osmog razreda i čak četrnaest nastavnika koji će kroz svoje predmete sudjelovati svatko na svoj specifičan način u oživljavanju liburnsko-rimskog lokaliteta. Time će se odgojiti mladi kulturni ljudi koji će znati cijeniti i čuvati svoju kulturno povijesnu baštinu. Uz

IMG_5818_Custom.JPG 

Osnovnu školu na ovom sveobuhvatnom vannastavnom projektu sudjeluju i vanjski suradnici: Pučko otvoreno učilište Vodice, Muzej grada Šibenika, Konzervatorski odjel Šibenik, Muzej antičkog stakla Zadar, Odjel za kulturnu i prirodnu baštinu NP Krka te Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Ožujak 2017 11:15
djelomob1.jpg