Ožujak 19, 2017 3345

Svetom misom u župnoj crkvi Našašća svetog Križa završen Tjedan solidarnosti i zajedništva sa Hrvatima u Bosni i Hercegovini

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Svetom misom u župnoj crkvi Našašća svetog Križa završen Tjedan solidarnosti i zajedništva sa Hrvatima u Bosni i Hercegovini, koji se po peti put u organizaciji Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije i župe Vodice obilježio od 13. - 19. ožujka 2017. godine u Kninu i Vodicama. a koji je potaknut idejom od prije jedanaest godina koja je krenula od Hrvatskog Caritasa.

 

Tjedan solidarnosti započeo je u Šibeniku u utorak, 14. ožujka 2017. godine primanjem kod biskupa šibenskog Tomislava Rogića a nastavljen istu večer u Kninu u u Svečanoj dvorani Veleučilišta „Marko Marulić" promocijom knjige "Ustavnopravni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini", autora Mate Tadića, potpredsjednika Ustavnog suda BiH, inače ratnog ministra pravosuđa BiH i sudionika mirovnih pregovora nakon kojih je zaustavljen krvavi rat. Poseban gost na promociji knjige bio je generalni konzul Republike Hrvatske u BiH, mr. sc. Ivan Bandić. Ista promocija se ponovila 15. ožujka u Gradskoj knjižnici Vodice.

IMG_4637.JPG

U petak, 17. ožujka 2017. godine u Domu HV-a „Kralj Zvonimir"u Kninu odigrana je kazališna predstava „ZIMMER FREI" koju izvodi Dramska sekcija HKD „Napredak" iz Knina, autorice Katarine Keser, predstava je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva uplatit će se HKD „Napredak" Brčko za poboljšanje uvjeta rada mlađih uzrasta.

Ista kazališna predstava je izvedena u subotu 18.ožujka u Kulturnom centru Vodice također humanitarno, a sva prikupljena sredstva idu za pomoć župi Presvetog Srca Isusova-Pećine u BiH.

IMG_4636.JPG

Tjedan je zaključen u nedjelju 19. ožujka u Vodicama svetom misom koju je predvodio gost iz Bosne i Hercegovine svećenik Vrhbosanske nadbiskupije don Donald Marković, župnik župe Presvetog Srca Isusova-Pećine i vojni kapelan za Središnju Bosnu uz kocelebraciju domaćeg župnika don Franje Glasnovića i svećenika u miru don Ivana Čolaka.

Don Donald je naglasio koliko je važno zajedništvo našeg naroda i povezanost kroz susrete iz kojeg se rađaju dobra djela i nada. Iz svog iskustva je posvjedočio da je puno teže biti žedan nego gladan i zato nam Isus nudi vodu od koje nikada nećemo ožedniti ako otvorimo svoja srca za druge i da nikoga ne osuđujemo jer svi smo pozvani na bunar života.

djelomob1.jpg