Ožujak 22, 2017 4198

U hotelu Olympia održan Forum obiteljskog smještaja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vodice su danas bile domaćin 2. Regionalnog Foruma obiteljskog smještaja u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice Šibensko kninske županije.

Okupljene su na otvorenju Foruma pozdravili: Magda Lakoš Mioč, direktorica HGK ŽK Šibenik; Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije i Velibor Krasić, predsjednik Sekcije Zajednice obiteljskog smještaja Šibensko-kninske županije.

Forum edukativnog karaktera namijenjen privatnim iznajmljivačima, pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu s područja Šibensko-kninske županije održan je u hotelu Olympia, a trajao je od 10,00 pa sve do iza 15,00 sati.

Stručni predavači u svojim izlaganjima su iznajmljivače upoznali s alatima za unapređivanje kvalitete smještaja, trendovima u obiteljskom smještaju, zakonodavnoj regulativi, marketingu, zaštiti i sigurnosti, te modelima financiranja postojećih i novih objekata.

„Cilj nam je iznajmljivačima približiti zakonsku regulativu, tako da smo pozvali predstavnike Ureda državne uprave, turističke inspekcije, ali i predstavnike brojnih tvrtki koje pružaju usluge i proizvode koje privatni iznajmljivači mogu primijeniti u svom poslovanju.

20170322_101116_resized.jpg 

Pozvali smo i turističke agencije Šibensko-kninske županije, koje su organizirane pri našoj grupaciji, da se predstave kroz svoje proizvode i usluge. Turistička zajednica Šibensko-kninske županije radi brendiranje obiteljskog smještaja kroz oznaku „Like HOME". Oni će također predstaviti način i kriterije za dobivanje oznake kvalitete, a u tom smislu imamo i dva primjera dobre prakse privatnih iznajmljivača", kazala nam je Ines Škaro , viša savjetnica Odsjeka za turizam Hrvatske gospodarske komore.

Privatni iznajmljivači pozvani su da se kandidiraju za klub kvalitete obiteljskog smještaja 'Like HOME' jer se, između ostaloga i podizanjem razine usluga, mogu stvoriti preduvjeti za jačanje i produženje turističke sezone.

Svoje iskustvo, kao primjer dobre prakse, s okupljenim iznajmljivačima podijelila je i gospođa Barbara Horvat iz Skradina, dobitnica nagrade 'Turistički cvijet' Hrvatske gospodarske komore, za najbolji apartman u Hrvatskoj u 2015. godini, kao i gospodin Kristijan Perković, vlasnik Apartmana Mediterraneo na otoku Kapriju, čiji su smještajni kapaciteti popunjeni i do 150 dana godišnje.

Voditeljica Odjela za turizam Državne uprave Šibensko-kninske županije Neda Livnjanić, razjasnila je zakonsku regulativu koja se odnosi na kategorizaciju objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu.

20170322_100436_resized.jpg

Ipak, najviše interesa i pitanja (a na trenutke i žustru raspravu) polučilo je izlaganje Edija Keve iz Službe turističke inspekcije Ministarstva turizma, o inspekcijskom nadzoru nad primjenom zakona i drugih propisa kojima se uređuje način i uvjeti pod kojima fizičke osobe pružaju usluge smještaja u domaćinstvu.

Forum je okupio stotinjak sudionika, privatnih iznajmljivača s područja cijele Šibensko-kninske županije.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 Ožujak 2017 19:05
djelomob1.jpg