Travanj 21, 2017 6661

Danijel Lasan Zorobabel se oglasio povodom priopćenja iz Ureda gradonačelnice

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Na priopćenje iz Ureda gradonačelnice u kojem se govori o posljedicama odgađanja 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica koju je predsjednik Danijel Lasan Zorobabel zakazao za 12. travanja, pa ju odgodio, ali novu nije sazvao, oglasio se danas priopćenjem Danijel Lasan Zorobabel

Priopćenje u cijelosti prenosimo ispod

 

Temeljem priopćenja Ureda gradonačelnice grada Vodica koju nitko nije potpisao, mogu izjaviti da je ovo splet manipulativnih besmislica gdje se pokušava mene nazvati okrivljenikom. Sve ovo što je nabrojeno kao moguće posljedice, gradonačelnica može pripisati isključivo sebi. U konačnici čemu se za važne odluke ako postoje, čekalo do zadnje sjednice?

1. Na prvu točku navođenja u priopćenju Ureda gradonačelnice može se konkurirati u ponovljenom natječaju 7.4.1. programa rularnog razvoja koji se otvara više puta godišnje.

2. Prijedlog 1. točke dnevnog reda bilo je izviješće o provedbi plana gospodarenja otpadom Grada Vodica za 2016 godinu. Zakon o održivom gospodarenju otpadom kojim se predviđa novčana kazna u iznosu od 100.000,00 do 500.000,00 kuna za prekršaj jedinici područne (regionalne) samouprave se odnosi na donošenje Plana za 2017. godinu što nije ni bilo prijedlog točke dnevnog reda već samo prihvaćanje izviješća za 2016. (dokaz- u prilogu dnevni red.)

3. Donošenje 2. izmjene plana proračuna Grada Vodica za 2017 godinu nije bila predmetna točka na predviđenoj 27. Sjednici G.V. što dokazujem sa priloženim prijedlogom dnevnog reda od strane Gradonačelnice. Prvi put u medijima čitam da sam oštetio dječji vrtić jer nikad nije ni bilo govora o tome.

4. Donošenjem Urbanističkog plana uređenja otoka Prvića, a s time u svezi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica koji se odnosi na "Perulin gat" u Prvić Šepurinu i Marinu za koju se već zna (pisali su mediji) tko je investitor, a natječaja nije ni bilo, smatram da treba raspravljati i odlučivati novi saziv Gradskog Vijeća. Mišljenja sam da ta odluka može pričekati jedan mjesec te da se ništa bitno neće desiti po građane kako Prvića, tako i Vodica. Osim što možda HDZ više neće imati većinu u vijeću pa bi bilo teško za očekivati pozitivnu odluku.

5. Donošenjem Strategije upravljanja i raspolaganja imovinom Grada Vodica 2017.-2021. godine, bi se omogućio nastavak ekonomski svrhovitog, učinkovitog i transparentnog upravljanja i raspolaganja nekretninama Grada. Navedena točka je već bila na 26. sjednici Gradskog Vijeća i nije usvojena većinom glasova zbog nestručne pripreme akta. Po poslovniku Gradskog vijeća Grada Vodica, točka koja je već bila na dnevnom redu, ne može se ponavljati u roku od 3 mjeseca nakon glasanja.

Kako kvalitetnu sjednicu bez oporbenih vijećnika nisam bio u mogućnosti sazvati, smatram da se ništa bitno neće desiti do saziva novog G.V.

Iskreno vjerujem da priopćenje u kojem se pokušava manipulirati sa javnošću nije napisala gradonačelnica jer je jako dobro poznam. Vjerujem da se ne bi spuštala na nivo obmanjivanja građana. Kako gradonačelnica većinu vremena provodi u Zagrebu za sigurno je neki njen stranački savjetnik autor ovakvih besmislica. Očekujem od Grada Vodica tužbu ako i nadalje smatraju da sam oštetio građane Grada Vodica. Želim biti legalist pa i po cijenu svoje štete ako sam nesvjesno oštetio moj Grad.

U prilogu:
1. Dnevni red fantomske 27. Sjednice G.V. u kojem je evidentno da nije bilo govora o dječjem vrtiću. jpgDnevni red
2. Kopija dijela zapisnika sa 26. Sjednice gdje je evidentno da Točka 28. nije usvojena sa većinom glasova prisutnih vijećnika a odnosi se na donošenje strategije upravljanja i raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada Vodica. jpgZapisnik

Danijel Lasan Zorobabel

Poslijednja izmjena dana Petak, 21 Travanj 2017 17:30
djelomob1.jpg