Travanj 26, 2017 3421

Odlična uvertira za sezonu: Kongresni turizam popunio predsezonu u hotelu Olympia

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Brojni kongresi, poslovna druženja i eventi ispunili su proljeće u Olympiji koja će uskoro imati još veće kapacitete za poslovna zbivanja otvaranjem tri nove dvorane u sklopu Olympia Sky

 

Uvertira za odličnu turističke sezone su odlično popunjeni kapaciteti hotela Olympia u ožujku i travnju. Olympijina predsezona ove je godine iznad svih očekivanja zahvaljujući poslovnim događanjima pa je tako u posljednja dva mjeseca ugostila 17 kongresa, seminara i poslovnih druženja u kojima je sudjelovalo ukupno 6.100 sudionika.

 

Osim privatnih tvrtki koje su organizirala prezentacije, poslovne sastanke i evente, vodički hotel ugostio je ovog proljeća i velike kongrese poput 12. stručno-znanstveno savjetovanje hrvatskih voćara, Međunarodni kongres medicinskih sestara, Dani inženjera strojarstva, 13. Kongres osoba sa šećernom bolesti, 9. Međunarodna Konferencija Hrvatskih internih revizora, Stručni skup Hrvatske zajednice osnovnih škola.

kongresna.jpg

Iduće godine zasigurno će imati još bolje rezultate jer će se u sklopu objekta Olympia Sky otvoriti nove tri dvorane s najmodernijom audio vizualnom opremom, a jedna od dvorana bit će napravljena u formi amfiteatra.

Tijekom tri kongresna dana osoba sa šećernom bolešću izlagali su eminentni stručnjaci, raspravljalo se o suvremenim načinima liječenja i novim edukacijskim mogućnostima, psihološkom pristupu i potrebi jačanja sinergije između obiteljskih liječnika i dijabetologa. Posebno je bila obrađena uloga sporta i pravilne prehrane u regulaciji šećerne bolesti, predstavljeni su projekti udruga kojima je cilj poboljšanje života ljudi s dijabetesom te načini kako se s ovom bolešću nose djeca i mladi.

Hrvatska udruga internih revizora također se za održavanje svoje 9. Međunarodne konferencije odlučila doći u poznati vodički hotel. Raspravljalo se o novostima u zaštiti osobnih podataka, novim regulativama vezanim za Europsku Uniju.

Hrvatska Komora inženjera strojarstva organizirala je međunarodni kongres Dani inženjera strojarstva, u trajanju od 29. ožujka do 30. ožujka 2017.

Odmah nakon svečanog otvorenja uslijedilo je uručenje priznanja Komore i diploma komore nakon čega su predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske održali predavanje o aktualnim temama ovog kongresa.

Kroz prva dva dana raspravljalo se o energetici, energetskoj učinkovitosti, toplinarstvu i obnovljivim izvorima energije, dok je zadnji dan kongresa ostavljen za prezentiranje jednog od najvećih problema današnjice - gospodarenju otpadom. Na kongresu su sudjelovali mnogi istaknuti stručnjaci iz područja strojarstva, održane su raspravne na okruglim stolovima, prezentirani su značajni dovršeni projekti te izloženi stručni radovi.

U svibnju Olympia će ugostiti Kongrese nefrologa, Kongres ginekologa i Kongres hematologa,te edukativne seminare hrvatskih i inozemnih tvrtki.

djelomob1.jpg